Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Micsoda fordulat: november 25-én sem lesz testületi ülés Gödöllőn!

2021-11-19 18:37:55

A jelek egyértelműen arra utalnak, hogy idén novemberben nem lesz ülése a gödöllői képviselőtestületnek. A szeptemberben elfogadott második féléves munkaterve szerint november 18-án lett volna az esztendő utolsó előtti hónapjában esedékes önkormányzati összejövetel. Október 21-én azonban Gémesi György polgármester közölte, hogy ez az időpont számára nem megfelelő, ezáltal egy héttel korábban, azaz: november 11-én találkozhatnak a városatyák nyilvános ülésen. November 5-én kiderült, hogy újabb változás lesz, a tanácskozás új időpontját november 25-ében jelölte meg a polgármester.

November 19-én viszont újabb fordulat állt be az ügyben, miután a Gémesit aláírásával helyettesítő Bárdy Péter alpolgármester a következőket tudatta képviselőtársaival:
Tájékoztatom, hogy Gödöllő Város Képviselőtestületének 2021. november 25-ére tervezett ülése betegség miatt nem kerül megtartásra. Az ülést a lehető leghamarabbi időpontra hívom össze és erről írásban fogom tájékoztatni.


Van ilyen, mondhatnánk. Csakhogy betegségre történt hivatkozással az elmúlt több mint három évtizedben emlékezetünk szerint nem maradt el képviselőtestületi ülés Gödöllőn. Adódik tehát a kérdés: akkor most miért történhet ez meg?

Erős tippünk van ennek okára. A várost irányító 15 fős grémiumban a Gémesi Györgyhöz hű lokálpatrióta klubos képviselőknek csak a mérleg nyelvét jelentő Bajkó Norbert alpolgármester őket támogató voksával van többségük, igaz, a 8 szavazat egyúttal minősített többséget is jelent.
Ebből kiindulva, feltételezhető, hogy a polgármester indítványait támogató nyolcasból betegedhetett le valaki, aki nélkül kockázatos határozatokat hozni, mert egy esetleges 7-7 arányú voksolás nem kedvez az előterjesztések jelentős részét jegyző városvezető szája íze szerint megfogalmazott cél(ok) elérésének.

Nyilvánvaló, hogy nem azokról a kérdésekről van szó, amik egyhangú támogatottságot élveznek, hanem azokról, amik kényesek, megosztottságra okot adók. Márpedig november 25-én lehetett tervezni néhány, akár komoly vitát kiváltó nézetkülönbséggel.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online