Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Miért fontos a jó burkolat?

2021-11-12 11:00:40

Amikor kitalálod – akár gödöllői – lakásod berendezésekor, hogy milyen stílussal szeretnéd felruházni, nem csak a színek és a bútorok a meghatározók, hanem bizony a burkolatok is.

Vannak olyan irányzatok, amik többféle burkolatot is elbírnak, de vannak olyanok, amiknél nem mindegy, hogy mi mellett teszed le a voksodat, mert felboríthatod vele az összhangot. De nem kell kétségbeesned, ugyanis a DODO kollégái a legtrendibb burkolatokat ismertetik ebben a cikkben, amik közül biztos, hogy te is megtalálod azt, ami egyedivé varázsolja az otthonod, és megtartja az egységet.

Mivel borítsd a falat?
Sokaknak elsőként a falburkolatról a klasszikus lambéria jut eszébe, amit nem szívesen látnának újra az otthonukban. De szerencsére nem is kell ebben gondolkodnod, mert már lambériából is kapható modernebb és szebb kivitelezés, másrészt pedig azért, mert számos más megoldás létezik a fa burkolatként való felhasználására.

Nem is kell körbefuttatnod az egész lakáson, elég akár csak egy falat kihangsúlyoznod. Ha egy kissé még ki is emelkedik a falból a burkolat, 3D hatást érhetsz el vele, amivel nagyon látványos megoldásokat lehet megvalósítani.

Ha az egyszerűbb megjelenés híve vagy, a sima gerendákból vagy négyzet, esetleg téglalap formájú részekből is állhat a burkolat. Önmagában is szép egy ilyen felület, de akár át is festheted, hogy jobban megfeleljen az igényeidnek. Elsősorban előszobába, nappaliba, hálószobába ajánlott ezt a burkolatot választanod. A fürdőszoba magas páratartalmát ez a felület nem viseli jól. Manapság már nagyon szép fa hatású csempék közül tudsz választani, ha a fürdőben sem tudsz lemondani róla.


A tégla, mint burkolat

A tégla megjelenése a belsőépítészetben szintén nem újdonság. Több évtizede jelen van, váltakozó intenzitással. Mivel az indusztriális, azaz, ipari stílus egyik fő alkotóeleme, így újra nagyon hangsúlyos. Ennél a burkolatnál sem kell az egész lakást csak téglával borítanod, de egy-egy falfelületen, mondjuk a konyhában vagy az előszobában nagyszerűen mutat.

Mivel a téglaburkolatok változatosak mind méretükben, mind színárnyalatban, ezért kedvedre formálhatod, hogy harmóniában legyen a lakás többi részével. Így akkor is választhatsz téglát, ha a vöröses-barnás szín a te enteriőrödbe nem fér bele, ugyanis kapható például fehérre festett kivitelben is.

A DODO webáruházban találsz olyan különleges rózsafa bútorokat, amik természetességükkel és eleganciájukkal bármelyik stílus kiegészítőjenként megállják a helyüket és remekül passzolnak a szolidabb és feltűnőbb burkolatokhoz is.

Márvány, a klasszikus
A márványburkolat igazi klasszikus, amivel egyszerűen nem tudsz mellélőni. Egyszerre sugároz fényűző és modern megjelenést. Különlegessége az értékében és a tartósságában rejlik. Megfelelően ápolva valóban egy életen át kitart, ráadásul nagyon trendi és elegáns megoldás. Padlóra és falra is készítenek belőle burkolatot mindenféle színben, halványabb vagy kontúrosabb mintázattal is.

PVC burkolatok
Olcsóbb, de kevésbé tartós megoldás, ha a tégla vagy valamilyen kőhatású burkolat helyett PVC-t választasz. Kinézetükben hű másai az eredetinek, és ha jó minőségű, akkor az egyszerű felrakás után (amit házilag te is meg tudsz oldani) szép és igényes felületet kapsz. (x)


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online