Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Atlétika: hazai pályán, Veszprémben és Pécsett is remekeltek a gödöllői fiatalok

2021-10-18 11:48:27

Október 17-én a gödöllői egyetem területén található MATE-GEAC Atlétikai Centrum adott otthont az Észak-magyarországi Régió őszi pályaversenyének, ahol az U12-es korosztály, vagyis a 2010-es és 2011-es születésűek versenyeztek egymással, 8 fős csapatokat alkotva. A fiatalokra a 60 méter síkfutás, az ötösugrás, a súlylökés, a diszkoszvetés, az 1200 méteres akadályfutás, illetve a 8x50 méteres váltó próbái vártak. A 10 csapatos mezőnyben a MATE-GEAC két egységgel képviseltette magát – tájékoztatta hírportálunkat Kovács Gábor Krisztián edző.

A képen edzőikkel látható két csapat közül a Tokai Kitti, Gazda Dóra, Badics-Páskai Nóra, Hollókői Szofi, Gyurán Ádám, Molnár Levente, Pellegrini Alessandro, Makádi Márk alkotta nyolcas a dobogó második fokára állhatott fel, összesen 361 pontot gyűjtve. A gödöllőiek másik csapatát Theil-Czeglédy Emma, Menyhárt Viola, Ábrahám Zsófia, Tuba Georgina, Zeichmeiszter Huba, Csökönyi Imre, Tormay Márk, Füsti Zente alkották, akik a 9. helyen zárták a versenyt. A csapatban három 2012-es születésű is szerepelt, akik a többiekkel együtt nagyon értékes tapasztalatokat szereztek, hiszen van, aki nemrég kezdte az edzések látogatását. A csapatokat Szabó Diana és Kovács Gábor Krisztián edzők készítették fel.
A remek verseny nem jöhetett volna létre a Magyar Atlétikai Szövetség, az Agruniver Holding Kft., a Seqomics Kft. és a Wessling Kft. támogatása nélkül.


A gödöllői dobószekció Veszprémben, a gyalogló-különítmény Pécsett volt sikeres
Máté Alpár október 16-án látogatott atlétáival Veszprémbe, a VEDAC Évadzáró Dobóversenyére. A gödöllői fiatalok eredményei közül érdemes kiemelni az U14-es Krakóczki Bence teljesítményét, aki első lett kalapácsvetésben (54,90 méter) és gerelyhajításban (41,51 méter), valamint negyedik helyet szerzett diszkoszvetésben (42,54 méter). Menyhárt Olivér egyéni csúccsal lett harmadik diszkoszvetésben (44,19 méter) és kalapácsvetésben is (44,73 méter), illetőleg másodiként zárta a gerelyhajítást (37,80 méter).
Eszenyi Napsugár az abszolút női versenyben szerzett ezüstérmet 45,44 méteres dobásával gerelyhajításban. Fodor Péter az U16-os diszkoszvetők mezőnyében lett negyedik új egyéni csúccsal, 45,03 méterrel. Janocha Donát is új egyénit dobott, 43,78 méteres eredménye a hatodik helyre rangsorolta őt.

A VIII. Märcz Róbert Nemzetközi Gyaloglóversenyen vett részt Gadanecz György tanítványaival, amit Pécsett rendeztek meg október 17-én. Halászy Tamara az 5 kilométeres távon gyalogolt egyéni csúcsot (27:10 perc), amivel megnyerte a versenyt.
Az U14-eseknél Vancsó Noémi 17:20 perccel lett első, Vancsó Enikő 18:18 perccel második, míg Szentgáli-Varga Villő 18:21 perccel a harmadik helyen végzett a 3 kilométeres távon. A lányok valamennyien egyéni rekordot értek el, és teljesítették az aranyjelvényes szintet is.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online