Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Hajszolják a tettest a gödöllői rendőrök

2021-08-28 09:56:09

Megtörtént a Tura, Galgahévíz és Hatvan közötti mezőgazdasági területeken augusztus 9-én, valamint az azt követő napokban talált madártetemek közelében rögzített húsdarabok előzetes szakértői vizsgálata.
A Nemzeti Szakértői és Kutató Központ igazságügyi toxikológiai szakértője megvizsgálta a lefoglalt húsdarabokat és megállapította, hogy azok az emberi szervezetre is veszélyes anyagot tartalmaznak. A laboratóriumi vizsgálatok alapján elkészült előzetes szakértői vélemény szerint a húsdarabok olyan idegméregnek tekinthető összetevőt tartalmaznak, ami különösen a madarakra jelent végzetes veszélyt, de az emberre nézve is mérgezőnek minősül.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai felhívják a figyelmet, hogy aki - elsősorban a Tura, Galgahévíz és Hatvan közötti területeken ismeretlen eredetű húsdarabot talál, NE érintse meg, NE nyúljon hozzá, NE vigye haza, NE fogyassza el, NE etesse jószágaival, hanem értesítse a rendőrséget!

A gödöllői rendőrök e közben továbbra is hajszolják a tettest. Folyamatosan zajlik a tanúkutatás, az adatgyűjtés, az összegyűjtött információk elemzése, értékelése. A rendőrök egyeztettek a helyszínhez földrajzilag kapcsolódó vadásztársaságokkal, folyamatos az információcsere a Duna-Ipoly Nemzeti Park munkatársaival, ahogyan a közös járőrszolgálatból is mindenki kiveszi részét. Vadászok, természetvédelmi őrök és rendőrök járják visszatérően a területet.


A természetkárosítás bűntettének gyanúja miatt nyomozást folytató Gödöllői Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályán továbbra is várják azok jelentkezését, akik érdemleges információval segítenék a felderítést. Bejelentés - akár névtelenség megőrzése mellett is - megtehető a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjában a 06-1-236-28-83-as telefonszámon, illetve a Telefontanú 06-80-555-111-es, ingyenesen hívható zöldszámán, vagy a 112-es központi segélyhívó számon. Forrás: police.hu


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online