Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Röplabda: címvédőként, új légiósokkal vág neki az NB I. Ligának a gödöllői hatos

2021-08-26 10:45:53

Október közepén kezdi meg a 2021/2022-es bajnoki idényt a Gödöllői RC női röplabda-csapata az NB I. Ligában. Szalay Attila együttesének tagnévsora több helyen is megváltozott az elmúlt szezonhoz képest.  Két idegenlégióst az új évadban is foglalkoztat a klub, de a bolgár és török játékosokat a Székesfehérvári MÁV Előrét elhagyó Kamila Haase center (jobbról a második) és az utóbbi években több európai klubnál (legutóbb a görög Panathinaikos) is megfordult Rachel Sánchez Perez feladóátló (jobbra) személyében kanadai, illetve kubai támadók váltják a keretben.

Hetekkel korábban eldőlt, hogy az elmúlt bajnoki év gödöllői csapatából a tanulást és a szakmai karriert előtérbe helyező Saáry Blanka, Bajnóczi Fruzsina és Tóth Bagi Réka, valamint az újonc Veszprémhez szegődött Hajós Aliz nem áll a szakmai stáb rendelkezésére. Velük szemben Barta Karolina, Kovács Eszter, Kökény Petra, Maurer Katalin, Ratkai Panna és Sorompó Kinga viszont igen.
Új szerzeményként – a légiósokat leszámítva – az Újpestről érkezett feladót, Boros Rékát (balra) és a Kaposvár mezét gödöllőire cserélő 18 éves liberót, Szerencsés Mimit (balról a második) említhetjük. Barta László klubelnök érdeklődésünkre elmondta, hogy a játékoskeret nem tekinthető véglegesnek, a GRC illetékesei további igazolásokat terveznek.


A nyolc csapatot számláló mezőnyben címvédőként a legtöbb vesztenivalóval pályára lépő gödöllői formáció vetélytársai a Budaörsi DSE,  a CoreComm-Veszprémi SC (újonc), a Debreceni SZC-Eötvös DSE, a Jászberény Volleyball Team, a Kispest SE (újonc), a Székesfehérvári MÁV Előre SC-Bericap és a TFSE társulatai lesznek.
Ami a hazai mérkézések helyszínét illeti, jelentős változás elmúlt szezonhoz feléhez képest, hogy a monori sportcsarnok jelenti a „hazai” pályát városunk NB I. Ligás együttese számára.

A dolgok jelenlegi állása szerint a kétkörös (oda-vissza) alapszakasz (14 meccs) október 15-től március 6-ig tart, ezt követően kezdődnek – függően a csapat helyezésétől – a rájátszás küzdelmei (március 26-tól május 6-ig). Az alapszakaszban 1-4. helyen, illetve 5-8. helyen végzett csapatok kétkörös (oda-vissza) rendszerben játszanak egymással (6 meccs), úgy, hogy az egymás elleni alapszakasz-eredményeket nem viszik magukkal.
• A felsőházi győztes kivívja az Extraligában történő indulás jogát a 2022/2023-as bajnoki idényben.
• Az alsóházi utolsó előtti csapat osztályozót játszik az NB I-ben maradásért, az utolsó pedig kiesik az NB II-be. Érdemes azonban hozzátenni, hogy mindez akkor lesz igaz, ha az NB II. erre jogosult csapatai (legfeljebb kettő) élni kívánnak-e az NB I-ben indulás jogával.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online