Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Emlékerdő-avatás a gödöllői arborétumban

2021-07-15 14:14:49

Emlékerdőt avattak július 15-én az Isaszegi útról megközelíthető gödöllői arborétumban. Az Egy a Természettel Vadászati és Természeti Világkiállítás, valamint a Pilisi Parkerdő Zrt. közös ünnepségén részt vett és beszédet mondott Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, Kovács Zoltán, az Egy a természettel Vadászati és Természeti Világkiállítás megvalósításáért felelős kormánybiztos, Zambó Péter, az Agrárminisztérium erdőkért felelős államtitkára (képen balra), Vécsey László, a gödöllői központú választókerület országgyűlési képviselője (jobbra), valamint Reinitz Gábor, a Pilisi Parkerdő Zrt. vezérigazgatója (középen).


A rendezvényen elhangzott, hogy két évvel ezelőtt indult útjára az emlékerdők telepítése a vadászati és természeti világkiállítás keretében. Napjainkra mind a 22 állami erdészet létesített egy-egy hektárnyi emlékerdőt, amik nem csupán mennyiségi, hanem legfőképpen minőségi módon javítják a magyar erdőállomány arányát, ami megközelíti a 25 százalékot.
Az emlékerdők kialakítása során összesen 200 ezer fa ültetése történt meg, és befejeződött az a program is, aminek a keretében 550 hektárnyi erdőt telepítettek az elmúlt két esztendőben. Fotó: Máthé Zoltán/MTI


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online