Vissza normál nézetbe Nyomtatás

A DHT hormon emelkedett szintje hajhullást is okozhat

2021-06-17 08:14:51

A hajhullás sok millió embert érint világszerte. Krónikus stressz, bőrbetegség, genetika, hormonváltozások és még nagyon sok tényező játszik szerepet a hajhullás kialakulásában. A hajhullást, a tesztoszteron egyik származéka, a DHT (dehidrotesztoszteron) is okozhatja. Hogyan csökkenthetjük a DHT-szintet és milyen hajpakolás lehet a segítségünkre? Mutatjuk a válaszokat!





Csökkenthető a DHT szintje?

A DHT hormon tehát a tesztoszteron hormon egyik származéka, amely a nők és a férfiak szervezetében is jelen van. A DHT hormon megnövekedett szintje nagy galibát okozhat a szervezetben, többek között a hajra is hatással van. A hajszálaknak is szüksége van tápanyagokra, azaz alapvető vitaminokra és ásványi anyagokra. A hajunknak nem elegendő csak a külső ápolás, belsős táplálásra is szüksége van. Azonban hiába fogyasztunk rendszeresen alapvető tápanyagokban gazdag zöldségeket és gyümölcsöket és a hajhullás elleni vitamin sem mindig hozza el a várt eredményt. A DHT hormon megnövekedett szintje is megakadályozhatja ezeknek a tápanyagoknak a felszívódását, amelynek az eredménye nem más, mint a hajhullás.

Mi jelenthet megoldást? Az egyik „gyógymód”, ha csökkentjük a DHT hormon szintjét. Mivel tehetjük ezt meg? A haj egészségének fenntartását biztosítja többek között a biotin. Ez a vitamin nem csak a hajhullást mérsékli, de a haj növekedését is serkenti.

A minoxidil is a segítségünkre lehet, amennyiben hajhullástól szenvedünk. Alapvetően a minoxidil egy perifériás értágító, amely még vérnyomást is csökkent. Azonban felismerték, hogy a haj növekedését is elősegíti.

Amikor a DHT hormon túlteng a szervezetben, akkor a hajhagymák megfelelő vérellátását is meggátolja. A másik „csodaszer”, a finasteride, ami megakadályozza ezt a folyamatot, azaz meggátolja, hogy ez a hormon kárt tegyen a hajhagymákban, a szőrtüszőkben.

Természetes hajpakolások is a segítségünkre lehetnek
A DHT hormon szintjének csökkentésére természetes módszerekkel, otthon is könnyedén elkészíthető hajpakolásokkal is védekezhetünk. A hajunk egyébként is kényeztetésre szorul minden évszakban, miért ne használhatunk a hajunk ápolására olyan hajolajokat, illóolajokat, egyéb anyagokat, amelyekkel megakadályozhatjuk a hajhullást és bónuszként még a DHT hormon szintjét is csökkenthetjük? Illóolajok közül hatásos lehet a borsmentaolaj és a teafaolaj a DHT szintjének csökkentésére. Míg az olajok közül a lenmagolaj lehet a támaszunk. A lenmagolaj alfa-linolénsavban és linolsavban bővelkedik. Nem csak a haj növekedését serkenti, de a DHT hormonszintet is csökkenti. Készítsünk hajpakolást lenmagolajból és az egyik, vagy mindkét illóolajból és heti egy alkalommal, vagy kúraszerűen alkalmazzuk. (x)


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online