Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Milyen előnyökkel és hátrányokkal járhat a robogózás?

2021-06-14 19:24:23

Milyen előnyei és hátrányai lehetnek a robogózásnak? Mivel érdemes számolni még közvetlenül azelőtt, hogy rászánjuk magunkat a döntésre, és elkezdünk rendszeresen robogóval közlekedni?

A cikkben ezekkel a kérdésekkel foglalkozunk tüzetesebben is. Leginkább azoknak szeretnénk segíteni, akik épp a címben említett kérdést fontolgatják és nehezen jutnak dűlőre. Nekik mindenképp könnyebb lesz dönteni a cikk elolvasását követően.

Robogón közlekedni sokkal szabadabb és sok esetben hatékonyabb is

Különösen akkor, ha városban tesszük mindezt, és az autóvezetéssel hasonlítjuk össze a dolgot. Egész más lehetőségek nyílnak meg előttünk, legyen szó adott esetben a parkolás helyéről és módjáról, vagy pedig a forgalmi dugóban vánszorgásról.

Robogón ülve könnyedén tudunk lavírozni a torlódásban araszoló autók között, miközben szinte bármelyik sarkon találhatunk kedvező opciót a parkoláshoz. Ennek köszönhetően pikk-pakk ugorhatunk egyik helyről a másikra anélkül, hogy kényelmetlenül sok időt veszítenénk.

Ha a robogózás lehetőségét fontolgatjuk, a következőkkel is érdemes számolnunk

A robogózás kapcsán nem árt előre kalkulálni vele, hogy a gyors és hatékony közlekedés bizonyos mértékben bekéri a maga árát. Ha például szakad az eső, akkor nem lesz felettünk semmiféle tető, ami megvédene.

Azzal sem árt előre számolni, hogy idehaza sajnos még nem minden autós tolerálja mosolyogva azt, hogy egy robogóval csak úgy elsuhanjunk mellette. Vagyis, tényleg nem árt némi extra elővigyázatosság, ha hosszabb távon is gondoskodni szeretnénk a testi épségünk védelméről.

Mindezen felül azzal sem árt tisztában lenni, hogy a robogózást nem feltétlenül a hosszabb távú utakhoz találták ki. A városban, kisebb településeken és rövidebb utakhoz ideális választást jelenthet, viszont egy horvátországi nyaralást már ne igazán akarjunk robogón ülve megoldani.

A robogózás anyagi megfontolásból is racionális döntésnek bizonyulhat

Miután átvettük a szóba jöhető hátrányokat, térjünk vissza ismét az előnyös tényezőkre. Merthogy a robogózás tekintetében ott vannak a kedvező anyagi lehetőségek is, amelyek mellett egyszerűen hiba volna szó nélkül elmenni.

Nem nehéz belátni, hogy egy autóval összevetve a robogó beszerzési ára nagyságrendekkel kevesebb. Vagyis az esetek döntő többségében még csak hitelt sem kell felvenni ahhoz, hogy egy minőségi modellhez juthassunk hozzá.

Aztán a beszerzést követően a rendszeres használat költségei is egészen minimálisak. Egy robogót meglepően olcsó tankolni, a kötelező biztosítás néhány ezer forint éves viszonylatban, a karbantartás és a javítás pedig szintúgy minimális összegből kijön. Úgyhogy a robogózás mellett szóló egyik legfontosabb előny a pénztárcabarát mivolta. (x)


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online