Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Röplabda: bronzérmes a gödöllői juniorcsapat!

2021-05-30 14:52:47

Május 28-a és 30-a között az Újpesti TE Szilágyi utcai csarnokában rendezték meg a juniorkorú (U21) női röplabdázók országos bajnoki döntőjét. A hat csapatot felvonultató mezőnyben ott volt a Gödöllői RC – Szalay Attila vezetőedző (képen középen), valamint Wirnhardt Oszkár (jobbra) és Wirnhardt Bence (balra) edzők által felkészített – együttese is, amely a házigazda UTE és a Budaörsi DSE-Emericus formációjával rivalizált egy csoportban.
Fontos adalék, hogy a gödöllői lányok imponáló mutatóval jutottak be a döntőbe, hiszen az előcsatározások során mind a 7 mérkőzésüket megnyerték, 21-4-es szettarányuk pedig önmagáért beszél.

A finálé lebonyolítási rendje alapján a csoportelsők – jelen esetben az UTE és a Békéscsaba – automatikusan elődöntősökké váltak, míg a 2. és 3. helyen végzett formációk a másik csoportban lévő rivális elleni keresztjátékkal (negyeddöntő) vívhatták ki a legjobb négy közé jutást. A Barta Karolina, Bajnóczi Fruzsina, Brandhuber Emese, Kardos Boglárka, Kökény Petra, Nagy Léna, Pásztor Hanna, Ratkai Panna, Saáry Blanka (a hatos döntőben sérülés miatt nem játszhatott), Sorompó Kinga, Tóth-Bagi Réka összetételű, az ország harmadik legjobbjának tekinthető gödöllői juniorcsapat az alábbi eredményekkel rukkolt elő a háromnapos viadalon:

Csoportmérkőzések
Gödöllői RC – Budaörsi DSE-Emericus 3-1
(22, 22, -20, 19)
UTE – Gödöllői RC 3-0
(25, 22, 20)

Keresztjáték/negyeddöntő

Gödöllői RC – Vasas SC 3-1
(22, 14, -12, 21)

Elődöntő

Békéscsabai RSE – Gödöllői RC 3-1
(18, -20, 9, 23)

3. helyért

Gödöllői RC – RÖAK Kaposvár 3-0
(23, 8, 22)


Június első hétvégjén az ifjúsági korosztály hatos fináléjának részvevőit látja vendégül Békéscsaba. A megmérettetésen – az MTK, az UTE, a Kaposvár, a Vasas és a házigazdák különítménye mellett – érdekelt a gödöllői csapat is.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online