Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Egy évvel hosszabbodott a gödöllői vívócsarnok önkormányzati kölcsönének visszafizetési határideje

2021-05-28 17:34:21

Több mint három és fél év telt el azóta, amikor a gödöllői önkormányzat arról döntött, hogy – a telekingatlanon felül – 50 millió forintos támogatást biztosít az Isaszegi úton, a Hajós iskolával szemközti területen épülő, 8 verseny- és 12 edzőpásttal felszerelt vívócsarnok beruházás megvalósítására. Ezen felül a városvezetés tavaly februárban további 50 millió forintos, kamatmentes, visszatérítendő kölcsön folyósításáról is határozott a projektet megvalósító Ötvös Károly Sport Nonprofit Kft. javára.

Az eredeti elképzelés szerint a hitelt 2020. december 31-ig kellett volna visszafizetni a városi közkasszába, de a likviditási nehézségek miatt ezt a dátumot idén június 30-ára módosították. Április közepén kiderült, hogy a gazdasági társaság ezt a visszafizetési határidőt sem tudja vállalni, így a polgármester – a veszélyhelyzetben ráruházott feladat- és hatáskörben – hozzájárult ahhoz, hogy a kölcsön visszatérítésének végnapja 2022. június 30-a legyen.
A döntés értelmében a hitelszerződés második módosítása is megtörténhet Gémesi György településvezető, és unokaöccse, Gémesi Csanád, a kedvezményezett cég ügyvezető igazgatója között.

Városi sportingatlan-fejlesztési közpénztámogatások és -kölcsönök
Az utóbbi években Gödöllőn négy sportingatlan-fejlesztési beruházás zajlott le vagy a napokban is folyamatban, előkészítési fázisban van. Az önkormányzat valamennyit támogatta és/vagy kamatmentes, visszatérítendő kölcsönnel segítette. Íme:

Vívócsarnok: 50 millió forintos támogatás + 50 millió forintos kölcsön (visszafizetés legkésőbb 2022. június 30.)
Asztalitenisz-csarnok:
25 millió forintos támogatás + 50 millió forintos kölcsön (visszafizetés legkésőbb 2021. június 30.)
Táncsics Mihály úti sportcentrum öltözőépítés:
60 millió forintos támogatás + 40 millió forintos támogatás + 50 millió forintos kölcsön (visszafizetés legkésőbb 2021. június 30.) + 84 millió forintos kölcsön (visszafizetés legkésőbb 2021. szeptember 30.)
Kosárlabda-munkacsarnok:
640 millió forintos kölcsön (visszafizetés legkésőbb 2022. december 31.)


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online