Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Röplabda: ötödikként zárták a bajnoki döntőt a gödöllői serdülők

2021-05-23 12:36:45

Május 21-e és 23-a között a Vasas Folyondár utcai csarnokában rendezték meg a serdülőkorú (U17) női röplabdázók országos bajnoki döntőjét. A hat csapatot felvonultató megmérettetésen érdekelt volt a Gödöllői RC – Herczeg Gyöngyi vezetőedző és Pelle Ildikó edző által irányított – együttese is, amely a házigazda Vasas SC B jelű és a BVSC-Zugló KÉK társulatával került egy csoportba.

A gödöllői fiatalok az alapszakasz során négy mérkőzést nyertek meg és ugyanannyit veszítettek el (12 pont, 17-15-ös szettarány). A középszakaszban 11 találkozó várt a lányokra: mérlegük 5 győzelem, 6 vereség, 16 pont, 20-22-es játszmaarány. Ezzel a 6. helyen végzetek, ami (a jobb szettaránynak köszönhetően) döntős szereplést ért.

A finálé lebonyolítási rendje alapján a csoportelsők – jelen esetben a Vasas SC B és a Békéscsaba – automatikusan elődöntősökké váltak, míg a 2. és 3. helyen végzett formációk a másik csoportban lévő rivális elleni keresztjátékkal (negyeddöntő) vívhatták ki a legjobb négy közé jutást. A Bútor Anna, Cziráki Luca, Diós Lara, Horváth Virág, Kristóf Dóra, Laczkó Barbara, Ligárt Anna, Lukács Berta, Máthé-Barabássy Kata, Nagy Kitti, Nagy Zorka, Pásztor Kata, Vas Vanda összetételű, az ország ötödik legjobbjának tekinthető gödöllői serdülőcsapat eredményei:

Csoportmérkőzések
Gödöllői RC – BVSC-Zugló KÉK 2-3
(22, -23, 20, -15, -6)
Vasas SC B – Gödöllői RC 3-2
(-20, 14, 22, -16, 11)

Keresztjáték/negyeddöntő

Gödöllői RC – Vasas SC A 0-3
(-22, -14, -15)

5. helyért

Gödöllői RC – BVSC-Zugló KÉK 3-0
(19, 14, 19)


Május utolsó hétvégéjén a juniorok (U21) döntőjét rendezik meg Budapesten, június első hétvégjén pedig az ifjúsági korosztály hatos fináléjának részvevőit látja vendégül Békéscsaba. Mindkét versengésben lesz – akár éremeséllyel kecsegtető – gödöllői érdekeltség.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online