Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Mit kell tenni, ha a polgármester szabadságra vágyik?

2021-04-11 11:19:48

A helyi közügyeket huzamosabb ideje követők talán még emlékezhetek rá, hogy 2014. december 11-én kisebbfajta balhé alakult ki a gödöllői képviselőtestület ülésén, miután 10,5 millió forintot kellett biztosítani a városi költségvetés általános tartalékának terhére a városvezetők szabadságmegváltására és végkielégítésére. A helyi ügyek kezelésére megválasztott településirányítók szabadságmegváltásáról azóta nem hallani, pedig több mint hat év telt el.

Talán azért, mert egy nappal az ominózus szócsata után új rendelkezések láttak napvilágot. A közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi CXCIX. törvény 2014. december 12-e óta hatályos rendelkezései – mások mellett – a következőket tartalmazzák:

225/C. § (1) A főállású polgármester évi huszonöt munkanap alapszabadságra és tizennégy munkanap pótszabadságra jogosult.
(2)
A polgármester előterjesztésére a képviselő-testület minden év február 28-ig jóváhagyja a polgármester szabadságának ütemezését. A szabadságot az ütemezésben foglaltaknak megfelelően kell kiadni, valamint igénybe venni. A polgármester a szabadság igénybevételéről a képviselő-testületet a következő ülésen tájékoztatja. A polgármester a szabadságot az ütemezéstől eltérően csak előre nem látható, rendkívüli esetben, vagy az igénybevételt megelőzően legkésőbb tizenöt nappal megtett előzetes bejelentést követően veheti igénybe.
(3) Minden év január 31-ig a jegyző által vezetett nyilvántartás alapján meg kell állapítani a polgármester előző évben igénybe vett szabadságának mértékét, és a ki nem adott szabadságot a tárgyévi szabadsághoz hozzá kell számítani.
(4) A polgármesternek a szabadságot az esedékesség évében, de legkésőbb a következő év március 31-ig kell igénybe venni vagy kiadni.
(5) A foglalkoztatási jogviszonyban álló alpolgármester szabadságára az (1)-(4) bekezdésben foglaltak vonatkoznak azzal az eltéréssel, hogy a szabadság ütemezését a polgármester hagyja jóvá, és a szabadságot a polgármester adja ki.

Keressük azt a személyt, aki az elmúlt hat esztendőre (2015-2020) vonatkozólag rendelkezik olyan hiteles dokumentummal, ami különös tekintettel a 2. pontban meghatározott jogszabályi előírások gödöllői megvalósulását egyértelműen igazolja.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online