Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Március 15.: tiltakozásra készül Gémesi György

2021-03-15 10:57:01

Az ismert járványügyi körülmények és korlátozások miatt – az elmúlt évhez hasonlóan – idén sem nyílt lehetőség a Március 15-i nemzeti ünnepnapról történő szokásos, jelentős számú érdeklődőt vonzó nyilvános megemlékezésre Gödöllőn sem.

Gémesi György polgármester annyit azonban megtett, hogy egy kamera kíséretében kiállt a Petőfi-térre, és a költő szobrát díszletként használva, elmondta aktuális gondolatait. Mondandójának középpontjába a 173 évvel ezelőtti és a mostani autonómia-követelés párhuzamba állítását helyezte a város első embere, aki – bár, hivatkozott a pártpolitika és az önkormányzatiság kvázi „összeférhetetlenségére” – Kósa Lajos Fidesz-prominens 12 évvel ezelőtti szavait idézte.
Történt ugyanis, hogy a jelenlegi nagyobbik kormányzópárt egyik csúcsvezetője 2009 októberében, egy tüntetésen megfogalmazta, hogy az akkori országvezetés 2010-es költségvetési tervezete 120 milliárd forintot vonna el az önkormányzatoktól. Kósa az utóbbi húsz év legveszélyesebb költségvetésének titulálta az elképzelést, am az „önkormányzatokat véglegesen padlóra küldheti”.


S hogy a Kósa Lajosra való hivatkozás teljes legyen, Gémesi György felolvasta egykori debreceni polgármester-társa 2009. október 10-én keltezett 12 pontját is. Gödöllő főpolgára döntően az utolsó pontra fókuszált, kihangsúlyozva: a Magyar Önkormányzatok Szövetsége – hasonlóan Kósa Lajos 2009-ben szervezett tiltakozásához – amennyiben a Covid-járvány engedi, meg fogja szervezni ugyanezt a tiltakozást, ugyanezekkel a pontokkal, ugyanezekkel a gondolatokkal, ugyanezen értékek mentén.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online