Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Ilyen az ideálisan berendezett babaszoba

2021-01-23 11:48:08

A babaszoba berendezése a legtöbb kismama fantáziáját megmozgatja. Fontos, hogy kényelmes és praktikus legyen az új jövevény birodalma. Árasszon nyugalmat, legyen olyan hely, ahol jókat lehet aludni, játszani, és minden babakellék kéznél van.

Mindemellett azonban a babák biztonsága a legfontosabb. Nem csak a bútorokat és a konnektorokat kell semlegesítenünk. Fontos, hogy a babánk milyen textilekkel érintkezik.

A babaszoba berendezése
A kórházból hazaérkező újszülött szobája legyen világos, csendes, nyugalmat árasztó. Ha a pici a testvérével vagy a szülőkkel alszik majd együtt, akkor is biztosítsuk neki a nyugodt pihenést. Ne tegyük a kiságyát az ablak alá, és törekedjünk a megfelelő fényviszonyok kialakítására. A babaszoba ne legyen túlzsúfolt. Felesleges az első időkben játékokkal, plüssökkel telepakolni. Legyen a praktikumé a főszerep! Sok olyan helyzet adódhat, amikor kéznél kell lennie a törlőkendőnek, a pelusnak, a krémnek, a cuminak.

A babaágynemű összeállítása
Az újszülöttek az első hetekben a napjuk nagy részét alvással töltik. Ideális számukra egy jó tartású, kemény kókuszmatrac. Ügyeljünk rá, hogy a lepedő kellemes tapintású, bababarát anyagból készüljön. Az első hónapokban a babáknak nincs szükségük párnára. A legjobb, ha egy textilpelenkát teszünk a kis arcuk alá, ez kellően higiénikus és könnyen tisztítható.

Takaróra azonban szükség van. A kiváló minőségű babatakarók kínálata végtelen. Választhatunk pamutból készült, kevert anyagú, kötött, horgolt, bélelt takarókat. Figyeljünk azonban arra, hogy az alapanyagok ne irritálják a babák bőrét. Legjobb, ha figyelünk a tanúsítványokra. Az ÖKO-TEX anyagok biztosan kellően gyengédek és nem okoznak bőrpanaszokat.


Hálózsák, hogy biztosan ne fázzon a baba

A két-három hónapos babák már képesek kimocorgni magukat a takaró alól. Ekkor könnyen előfordulhat, hogy a babánk fázik, és emiatt többször felébred éjszaka. Ezt elkerülendő használhatunk hálózsákot, amely biztosan melegíti a kisbabát, akármilyen mozgékony is. Itt is nagyon fontos az antiallergén, bőrbarát anyagösszetétel.

A legpraktikusabb darabok körben végig nyithatóak cipzárral vagy patentokkal. Ezeket a zsákokat ugyanis nem kell levenni pelenkázáskor sem. Így, akár éjjel is kényelmesen tisztába tehetjük a picit, akár úgyis, hogy nem ébred fel.

További babatextilek
A babaszobába számos hasznos textilkiegészítőt szerezhetünk még be. Nagyon praktikusak a kiságyra rögzíthető zsebes tárolók vagy a textil szennyestartók. Egy falvédő nem csak szép, de óvja is a babát a falból sugárzó hidegtől.

A kiságyba is számos textilkelléket vásárolhatunk. Pólyát, babatámaszt, elfordulásgátlót, rácsvédőket. Nem szabad megfeledkeznünk a nyugalmat adó szundikendőkről sem, melyek hosszú évekig lehetnek gyermekünk alvótársai. Harmonikus babaszobát rendezhetünk be, ha a babatextileket ugyanolyan színben, mintával állítjuk össze.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online