Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Gödöllői szálloda-per: további anyagi terhet róhat a közkasszára a városvezetés fellebbezése

2021-01-22 16:14:25

Tavaly decemberben azzal fejeztük be a gödöllői szálloda-perrel kapcsolatos cikkünket, hogy december 9-én megszületett a Budapest Környéki Törvényszék nem jogerős ítélete. A megismételt elsőfokú eljárásban az ítészek – többek között – kötelezték az I. rendű alperest (gödöllői önkormányzat), hogy 15 napon belül fizessen meg a III. rendű alperesnek (G-Magistratus Zrt.)  675.000.000 forintot és ezen összeg után 2016. január 6. napjától a kifizetés napjáig a késedelemmel érintett naptári félév első napján érvényes jegybanki alapkamattal megegyező mértékű, cirka 25 millió forint összegű késedelmi kamatot, valamint arra is kötelezték az alpereseket, hogy 15 napon belül fizessenek meg a felperesnek – mindent egybevetve – 9.428.600 forint perköltséget.

Néhány napja kiderült, hogy az alperes nem tettek eleget kötelezettségének, mert – jogi képviselőjüket megbízva – megfellebbezte az ítéletet. A fellebbezést a Budapest Környéki Törvényszék befogadta, és felterjesztette a másodfokon eljáró Fővárosi Ítélőtáblához.
Tekintettel a perben felmerülő követelési összeg jelentős mértékére, az ügyben soron kívüli tárgyalás kitűzése várható. Tudni kell, hogy az ítélőtábla újabb tárgyalást nem tűz ki, a bírói tanács a benyújtott dokumentumok alapján dönt. A hozzáértők számítása szerint akár már valamelyik tavaszi hónapban jogerős ítélet születhet az ügyben.

Amennyiben ez helybenhagyó lesz, akkor borítékolható, hogy növekszik a gödöllői adófizető polgárok közös kasszáját kezelő önkormányzat – már most is tetemes – fizetési kötelezettsége.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online