Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Te melyik játéktípust preferálod? Az offline vagy az online játékokat?

2020-10-12 21:35:18

Offline játékok vs. online játékok
Az online játékok olyan játékok csoportja, amik játszásához a játékosnak internetet kell használnia. Az offline játékokhoz a játékosnak nincs szüksége internetre. Mind az online, mind az offline játékoknak vannak előnyei és hátrányai.  Az offline játékok kevesebb költséggel járnak, az online játékokban pedig másokkal is játszhatsz.

A különböző helyeken használt két leggyakoribb szó az online és az offline. Minden nap hallunk olyan szavakat, mint online bolt, online oktatás, kaszinó online és offline, és így tovább. Az online szó valójában azt jelenti, hogy az internethez kapcsolódik, és minden olyan szolgáltatás, ami az internetet használja, online. Az online ellentéte az offline. Más szóval: az offline szolgáltatásoknál nincs internetkapcsolat, és az internetet nem használják.

Az online és offline játékok jelentése

A számítógépes játékok és az okostelefonos játékok világa is ilyen. A játékokat lehet online játszani az internet segítségével vagy offline, internet nélkül. Régebben az internet nem volt olyan elterjedt, mint manapság, és a legtöbb helyen az embereknek nem volt internet-hozzáférése, ezért a legtöbb játékot offline játszották. Még a játékkonzolok is gyakran kínáltak offline játékokat. De ma, mivel az internet a világ legtöbb részén elérhető, az emberek könnyen játszhatnak online, és az online játékok nagyon népszerűvé váltak. Az online játék általában valós időben lép kapcsolatba más emberekkel, és a játékosok egymás ellen játszanak. Az online és offline játékok mindegyikének megvannak a maga előnyei és hátrányai, amiket az alábbiakban ismertetünk.

Az offline játékokban egyedül és internet nélkül játszhatunk. Ez azt jelenti, hogy mindenki egyedül lehet a játékvilág hőse, és nem kell kommunikálnia másokkal. Ezekben a játékokban a játékosnak nem kell időt vesztegetnie a kezdőkkel, akiknek nincs sok tapasztalatuk a játékban. Emellett nem zaklatják a tapasztaltabb játékosok, például nem kell a játék során elbújni a többi játékos elől, hogy ne öljenek meg.

Az offline játékok másik fontos előnye a költségcsökkentés. Az offline játékoknál csak egyszer kell fizetni a játék telepítéséért a számítógépre vagy okostelefonra, vagy akár ingyenes játékszoftver is lehet. Ezt követően nem kell minden egyes játékért díjat fizetnie.
Egy online játékban a játékszoftver általában két részből áll, a szerverből és a kliensből. A szoftver szerver része a mobiltelefonra vagy a játékos számítógépére van telepítve, a szerver része pedig egy távoli szerveren található. Mindenkinek, aki részt akar venni egy online játékban, telepítenie kell a játék kliens verzióját. A játékosok és a szerver számítógép közötti kapcsolat az interneten keresztül jön létre. Itt szükséges, hogy az internet elég gyors legyen, különben a játékosok késedelemmel szembesülnek a játékban, és a játék unalmassá válhat számukra.

Az online játékokban a játékosok között együttműködés és verseny is van. A játék izgalma nő. Az online játékok egyik előnye talán az, hogy együttműködést alakítanak ki a játékosok között. Az online játékokban a játékosok is beszélgethetnek a játékplatformon, vagy üzeneteket válthatnak egymással. Valójában virtuális barátokat szerezhetnek a játéktérben, és ez az online játékok másik előnye.
Az online játékokban az emberek megpróbálják legyőzni a többi játékost, és a győzelem után kialakul bennük a felsőbbrendűség érzése.


Tippek az offline játék kiválasztásához

A piacon nagyszámú játék van, amik közül a játékosok válogathatnak. Hogyan lehet kiválasztani a megfelelő játékot, ami megfelel az ízlésednek, és élvezheted a játékot? A jó választás érdekében figyelj a következő pontokra:

• A játék kiválasztásakor jobb, ha olyan opciót választasz, ami a kedvenc műfajoddal rendelkezik. Az akciójátékot – például – azoknak ajánljuk, akiknek nagyszerű harci képességeik vannak. Ha szeretnél frissességet tapasztalni a játékban; ezek a játékok alkalmasak számodra, mert ezekben a játékokban általában legyőzöd az ellenséget, és az ellenség legyőzésével boldogságérzetet kaphatsz. Ha olyan személy vagy, aki szereti az izgalmakat, akkor inkább a horrorjátékokat válassza.
• A játék kiválasztása előtt nézz utána a játéknak: A játék kiválasztása előtt érdemes kutakodni a játékokról, megkérdezhetsz olyan embereket, akik már játszottak az adott játékkal. Az internet is jó hely erre a kutatásra, is. A játékosok mindig az interneten osztják meg tapasztalataikat egy-egy játékkal kapcsolatban.
• A kínált játékok közül soknak van próbaverziója. Ha kétségeid vannak egy játékkal kapcsolatban, jobb, ha vásárlás előtt letöltöd a játék próbaverzióját, és kipróbálod a játékot.
• Válassz egy játékcsomagot, hogy egyszerre több játékot is megvásárolj: Ha egyszerre több játékot szeretnél vásárolni, akkor a csomagban kínált lehetőségeket vedd meg. Ezek a csomagok általában kedvezményesek, és olcsóbban vásárolhatod meg őket.
• Ha egyedül és csendben szeretnél játszani, akkor jobb, ha egyjátékos játékot választasz. Az ilyen típusú játékban egy másik személy beavatkozása nélkül is tudsz a játékra koncentrálni.

Talán arra is kíváncsi vagy, hogy lehet-e online játékokat offline is játszani. Erre a kérdésre válaszolva, azt kell mondanunk, hogy néhány online játékot offline is lehet játszani. Általában ezek a játékok többjátékos és egyjátékos móddal rendelkeznek, amikben a többjátékos módban online kell lenned, de az egyjátékos módot offline is játszhatod. Természetesen meg kell jegyezni, hogy offline módban ezek korlátozottabb funkciókat kínálnak a játékosoknak.

Sok offline játszható játékban a szoftver lehetővé teszi, hogy ha akarod, online is játszhass a játékkal. Ha általában offline és néha online játszol, javasoljuk, hogy olyan offline játékot vásárolj, ami lehetővé teszi az online játékot is. (x)


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online