Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Ezért fontos a falak mentén elkezdeni a hőszigetelést

2020-09-23 18:11:36

Többféle érv is támasztható a falak hőszigetelése mellett, akár az anyagi, akár a kényelmi szempontokat helyezzük előtérbe. A bejegyzés keretei között pedig arra is rámutatunk, hogy miért érdemes a fal hőszigetelését a mennyezet elé venni.
Ennek kapcsán kitérünk mindkét szerkezet tulajdonságaira és fontosságára, majd pedig érvekkel is alátámasztjuk a falak megfelelő szigetelésének jelentőségét.

Fontos szempontok, amiket a hőszigetelés kialakítása előtt célszerű megfontolni

Nem árt – például – kalkulálni azzal, hogy a tetőtér használatban lesz-e, illetve a tervek között szerepel-e a kihasználása. Fontos tisztában lenni a tető szigetelésének az állapotával is. Ehhez hasonlóan célszerű előzetesen a fej feletti, valamint a láb alatti födém és aljzat állapotát is felmérni.

Szintén nem elhanyagolható szempont a falazat összetétele, a külső vakolat állapota, illetve a nyílászárók minősége. Mindezen felül az épület fűtési, vízvételi berendezéseinek az állapota nyomhat még sokat a latban a hőszigetelés kivitelezését megelőzően.


A tetőtér, valamint a falak szigetelése mellett szóló érvek

A tetőtér hőszigetelése mellett említhető erőteljes érvként, hogy az anyagi vonzata jó eséllyel kisebb lesz. Példának okáért egy teljes homlokzati hőszigetelés költségoldalával összevetve akkor is kalkulálható a markáns különbség, ha csak a felületek nagyságát vesszük alapul.

A serpenyő másik oldalán viszont fontos megemlíteni, hogy a falak szigetelése hosszabb távon gondolkodva többet hozhat a konyhára. Merthogy ezzel az opcióval úgy lehet alacsonyabb a hónap végén kézhez kapott fűtésszámla összege, hogy a lakásban tartózkodva komfortosabban érezhetjük magunkat.
Amennyiben a falak kevésbé hűlnek át, vagyis jobban szigeteltek, akkor kevésbé érezzük a hideget.

Amiért tényleg célszerű a falak mentén megkezdeni a hőszigetelés kivitelezését

Amennyiben a fal hőszigetelő képessége nincs megoldva, úgy a hőtároló képessége is csökken. Ennek hatására pedig káros feszültségek is létrejöhetnek a szerkezeten belül, aminek a hatására az épület várható élettartama is csökkenhet.

A kellően szigetelt fal ráadásul tovább képes megtartani a hőt, aminek a hatására egyrészt csökkenhet a hőmérséklet ingadozása, másrészt a bent tartózkodók komfortérzete is pozitív irányba változhat. Ehhez pedig pluszban hozzávehetjük azt a tényt is, hogy az épületek hőveszteségének komoly hányada a falszerkezeten át távozik.

Már csak az energiafelhasználás minimalizálása, ezáltal pedig a környezet megóvása végett is célszerű tehát a fal szigetelését előnyben részesíteni. Ennek következtében ugyanis nem csak a kiadásaink csökkenhetnek és a közérzetünk javulhat a lakásban tartózkodva, hanem a fenntarthatóság érdekében is cselekedhetünk valami fontosat.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online