Vissza normál nézetbe Nyomtatás

A sebhelyes hajhullásra is van megoldás

2020-07-19 09:41:55

A hajhullás már magában is nagyon kellemetlen és bosszantó tud lenni. Azonban van egy olyan típusa, ami végleges hajvesztéssel jár, ez pedig nem más, mint a sebhelyes hajhullás. Mai cikkünkben ennek okait tárjuk fel és vizsgáljuk meg a lehetséges megoldásokat.

A kiváltó okok
Sebhelyes hajhullásról akkor beszélünk, amikor egy külső impulzus hatására (például sérülés) a hajtüszők elhalnak. Ez abban mutatkozik meg, hogy a fejbőr sebhelyes részén a hajhagymák ritkábbak lesznek, így látványosan csökken a szálak mennyisége is. Ezen a területen pedig úgynevezett kopasz foltok alakulnak ki, ahol többé már nem fognak új szálak nőni. Tehát ennél a hajhullás típusnál a hajtüszőket pusztítja el valamiféle sérülés, vagy akár betegség, amely tartós kopaszságot eredményez.
De, nézzük is mik okozhatják ezt a valóban kellemetlen állapotot!

1. Trichotillomania
Az egyik leggyakoribb ok a trichotillomania, vagyis a kóros hajtépés. Ekkor a beteg saját hajának tépésével nyugtatja magát. Ennek hatására sérülések és horzsolások keletkezhetnek a bőr területén és ez által olyan mértékben sérülhet a haj, ami hegesedéshez, végül pedig kopasz foltok kialakulásához vezethet.

2. Autoimmun betegségek
A másik gyakori ok az autoimmun betegség, amelynek leggyakoribb tünete, amikor az arcon, vagy a fejbőrön gyulladások, vagy hegesedések jelennek meg.

Természetesen, ezen a két okon kívül még más is állhat a háttérben. Például vegyi kezelések, tehát a festés, dauerolás, de a nem megfelelő sampon és balzsam is szerepet játszhat, amelyek felszívódásakor káros anyagok kerülnek a fejbőrbe. Emellett fertőzések is kiválthatják ezt a típusú hajhullást.


A sebhelyes hajhullás kezelése
1. Hajbeültetés

Bár, a folyamat nem visszafordítható, mégis tehetsz annak érdekében, hogy ez másoknak ne szúrjon szemet. Amit ilyen esetekben elsőként ajánlani szoktak, az a hajbeültetés. Ekkor a problémás területekre hajhagymákat ültetnek be, amelynek segítségével esélyt adnak arra, hogy az új szálak erőre kapjanak. De, sajnos, ez nagyon költséges megoldás.

2. Regeneráló készítmények
Ha viszont pénztárcabarátabb megoldás után kutatsz, akkor is találhatsz megoldást. Érdemes olyan készítményt választani, amellyel megerősítheted a sebhely környékét, valamint a hajhagymák és a fejbőr állapotát. Ehhez keresd fel a DR Hair oldalát!

A legfontosabb, hogy ne hagyd el magad és próbáld megtalálni a számodra legkézenfekvőbb megoldást. Ezzel pedig már egy lépést tettél annak érdekében, hogy visszanyerd régi külsődet és ezzel együtt az önbizalmadat is. Mindemellett próbáld elfogadni és jól érezni magad a bőrödben!


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online