Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Hogyan tedd rendbe a pénzügyeidet?

2020-06-21 19:12:54

A koronavírus sokak, így a gödöllőiek számára különleges lehetőségeket teremtett. Van, aki elvesztette a munkáját, más éjjel-nappal dolgozik. Akad, akinek van megtakarítása, míg mások nem tudják, hogy mihez kapjanak másnap. Tippjeinkkel megpróbálunk segíteni, hogy mindenképp felszínen maradhass ebben a nehéz és embert próbáló időszakban.

A kiadások mérséklése
Mivel egy meglehetősen kiszámíthatatlan időszak van előttünk és mögöttünk, így nagyon észnél kell lenni a következő hetek, hónapok tervezésénél.

Az egyik legfontosabb szempont, hogy tudd, hogy mire és mennyit költesz. Lehet, hogy csak néhány aprósággal vettél többet a boltban, mint amennyi szükséges, de ez mégis költségként jelentkezik, aminek az árát máshova kellett volna átcsoportosítani. Éppen ezért nagy segítséget jelenthet, ha letöltesz egy spórolást segítő appot, vagy egy Excel táblázatban vezeted a napok, hetek költéseit. Segít átlátni, hogy hol vannak felesleges pontok, és mivel lehetne csökkenteni azokat.

Ha jelentősen megcsappant a bevételi forrás, akkor írj egy listát, hogy mik azok a dolgok, amikre rendszeresen költesz. Ebből látni fogod, hogy hol tudod meghúzni a nadrágszíjat, mik azok a kiadások, amik jelen helyzetben a felesleges kategóriát erősítik. Persze vannak olyanok, amiken nem lehet spórolni, mint a lakhatáshoz és az étkezéshez kapcsolódó költések, de azért a luxuscikknek minősülő dolgokról lehet, hogy le kell mondani. Amit sikerül lecsípni, azt mindenképp tedd félre, hogy ne érjen meglepetés, ha beüt valami.

Ha plusz pénz áll a házhoz, akkor azt mindenképp azonnal tedd félre, hiszen nem szükséges a napi szintű megélhetéshez, de később óriási segítség lehet.


Fektess magadba, és segíts másoknak

Ha jól állsz anyagilag, akkor miért ne tehetnéd meg, hogy segítesz más, nehezebb helyzetben lévő embereknek? Az egyik legjobb, ha a környezetedben élő őstermelőktől vásárolsz, vagy épp a helyi vállalkozásokat támogatod azzal, hogy őket részesíted előnyben. Ha pedig lehetőséged van rá, akár segélyszervezeteket és különféle jótékony kezdeményezéseket is támogathatsz.

Mivel a többség jó sok szabadidőhöz jutott, így lehet, hogy te is köztük vagy. A legjobb, ha olyan dologba kezdesz, amiből a későbbiekben is profitálhatsz. Önismeret, tanfolyamok vagy önképzés? Mind egy lehetőség, arra, hogy közelebb kerülj magadhoz és a céljaidhoz is, legyen szó akár egy induló vállalkozás alapjairól.

Arra nagyon figyelj, hogy lehet, hogy egy ajánlat igazán kecsegtető, de homályosak a részletek, akkor érdemes inkább kihagyni, mivel a piaci viszonyok akár óránként is változhatnak. Éppen ezért mindig gondolkodj hosszú távra, légy előrelátó, és ne ess kétségbe egy pillanatnyi kudarctól! Hidd el, ha nem indulatból gondolod át a rád váró feladatokat, akkor könnyen megtalálhatod a megfelelő megoldást a problémádra.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online