Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Mit tanultunk a karantén időszaka alatt?

2020-06-20 18:06:31

A március elején-közepén beköszöntött karantén sokak türelmét próbára tette. A korábbi, megszokott életünknek egy szemvillanás alatt vége szakadt. Kénytelenek voltunk alkalmazkodni egy merőben új helyzethez, amire eddig még nem igazán volt példa.

Az indulás egész biztosan sokak számára volt kihívásokkal teli, az elmúlt két-két és fél hónap során bizony bőven kijutott hullámvölgyekből is. Mégis, ebből az időszakból is rengeteg tanulságot lehet levonni, amit talán érdemes hasznosítani a későbbiekben is. Mutatjuk, hogy mi mit tanultunk a karantén alatt!

Az ötletesség nyerő

A bezártság bebizonyította, hogy a kreativitás mennyire megkönnyíti a nehéz helyzeteket is. Akik korábban az online ételrendelés hívei voltak, talán még azok is felfedezték, hogy a konyhában mennyi mindent lehet elkészíteni. Nem véletlen, hogy ezalatt az időszak alatt a közösségi média platformokat elárasztották a kenyérsütős, cukrászkodós képek!

Rájöhettünk arra is, hogy nem kell feltétlen azonnal boltba rohanni, ha nincs otthon valami. Egy kis ötletességgel ugyanis bármit el tudunk érni. Ezért is lehet, hogy ebben az időszakban nagyon trendi lett például a tárgyak újrahasznosítása, amelyek a környezetünkre és pénztárcánkra is jó hatással vannak. Sokan például a félkész- és készételekből hátramaradt csomagolásokat, üvegeket hasznosították újra, ami a POLCZ adalékmentes készételek esetén is praktikus megoldás lehet.

A kiürült befőttes üvegeket remekül újrahasznosíthatjuk otthon is, hiszen akár fűszerek, krémek, lekvárok tárolására is tökéletesek, de dekorációt vagy akár új otthont is adhatunk általuk a növényeinknek.

Előkerültek nagyszüleink, dédszüleink praktikái, amelyek hiába régiek, a mai napig megállhatják a helyüket. Ezek után kétszer is meggondoljuk, hogy szeretnénk-e pénzt áldozni bizonyos dolgokra!


Itt az idő lelassulni

Rohanó világban élünk, állandóan kapkodunk, pörgünk. Normál helyzetben ez teljesen elfogadott, sőt hétköznapi, viszont most az is rájöhetett, hogy ideje kicsit lelassítania, aki alig bírt a négy fal között maradni.

Mindenhol új szokások, napirendek alakultak ki. Nem kellett rohanni a munkahelyre, a gyermekekért az iskolába, befizetni a számlákat, bevásárolni… Volt idő arra, hogy a családok végre beszélgessenek, meghallgassák egymást. Az online oktatás csak még jobban összekovácsolta őket.

Bár, a rend lassan kezd visszaállni, talán érdemes megfontolni néha, hogy legalább szünnapokon, hétvégéken e szerint éljünk.

Azért mégiscsak hiányzik…
A számos pozitívum ellenére azonban senkinek sem volt egyszerű ez az időszak. Elmaradtak a nagy családlátogatások, a baráti összejövetelek, a munkahelyi csapatépítők, a közös kirándulások.

Néha talán a hátunk közepére sem kívántuk ezeket az eseményeket, most mégis rájöhettünk arra, hogy mennyire fontos szerepet játszanak az életünkben a barátok, kollégák, ismerősök. Talán a jövőben egy kicsit jobban fogjuk tudni értékelni őket.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online