Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Szeretőjét szurkálta halálra a gödöllői nő

2020-04-03 16:24:08

Amint arról hírportálunk is beszámolt, április 1-jén emberölés történt Gödöllőn, egy Faiskola téri családi házban. Április 3-án, a délutáni órákban a Budapest Környéki Törvényszék Sajtó- és Kommunikációs Osztálya az alábbi közleményt adta ki a bűnügyben:

A Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója távmeghallgatás útján megtartott ülésén április 3-án elrendelte annak a nőnek a letartóztatását, akit a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság emberölés bűntettével gyanúsít.

R. K. gyanúsított férjével tíz éve él házasságban. A kapcsolatból három gyermekük született. A férj 2020 januárjában szerzett tudomást arról, hogy a gyanúsítottal fennálló házasságuk alatt született gyermekek vér szerinti apja valójában a sértett volt, akit a házaspár régóta ismert. Ezt követően gyanúsított gyakran tartózkodott a sértett ingatlanában Gödöllőn, melyről immár a férjnek is tudomása volt.

Március 31-ről április 1-jére virradóan a gyanúsított a sértettnél volt. Április 1-jén délelőtt a gyanúsított a sértettet a hálószobájában, kezeinél fogva az ágyhoz kötözte, majd késsel többször mellkason szúrta. A szúrások következtében kialakult belső sérülések és a vérvesztéses sokk miatt a férfi életét vesztette. A gyanúsított aznap este bejelentette tettét a rendőrségnek.
Az eddig ismert adatok alapján a gyanúsított – vélhetően a nyomok eltüntetése céljából – a sértett ingatlanjába aznap többször is visszament, illetve az elkövetést követően több, ezidáig ismeretlen személlyel is találkozhatott.

Fentiek alapján feltehető, hogy a gyanúsított szabadlábon hagyása esetén a bizonyítást a tárgyi bizonyítékok elrejtésével, megsemmisítésével, illetve a nyomozás során még nem ismert tanúk befolyásolásával megnehezítené, veszélyeztetné.

A gyanú tárgyát képező cselekmény kiemelkedő tárgyi súlyára, a kiszabható – középmértékes - büntetés nagyságára figyelemmel a bejelentett munkahellyel nem rendelkező gyanúsított tekintetében a szökés, elrejtőzés veszélyére megalapozott következtetés tehető.

A Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója a gyanúsítottat meghallgatta, aki személyi körülményeiről nyilatkozott, azonban vallomást nem tett. A bíróság az ügyészi indítványt megalapozottnak találta és azzal egyetértve, elrendelte a gyanúsított letartóztatását az elsőfokú bíróságnak a tárgyalás előkészítése során hozandó határozatáig, legfeljebb azonban 2020. május 3. napjáig.
A döntés ellen a gyanúsított és védője fellebbezéssel élt, így az nem végleges, de végrehajtható.


Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online