Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Postára csak akkor menjünk, ha muszáj!

2020-03-21 17:41:16

A hazai posta fennakadás nélkül működik, de a nemzetközi küldemények akadoznak. A koronavírus-járvány azonban a postát is terheli: aki teheti, csekkbefizetés helyett utaljon, hagyományos levél helyett írjon emailt, a webáruházakat pedig érdemes ellenőrizni rendelés előtt és használni a küldemények nyomon követését – ajánlja a postapiacot is felügyelő Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) a postai dolgozók és a felhasználók egészségének védelmében.

AZ NMHH szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében – mások mellett – az is szerepel, hogy az idősek és a krónikus betegséggel küzdők egyáltalán ne menjenek a postára, de ha tehetik, a fiatalabbak is halasszák el a postai ügyintézést. A postai küldemények extrém esetben karanténba is kerülhetnek a postai alkalmazottak vagy a címzettek egészsége védelmében.

Fontos tudni, hogy a karanténban lévő címzetteknek gondoskodniuk kell meghatalmazottról vagy más, helyettes átvételre jogosult személyről, aki a ház kapujában vagy a lakás ajtaja előtt a küldeményt át tudja venni, mivel a postai kézbesítő nem léphet be a karantén alá vont címhely területére, és nem érintkezhet karantén alá vont személlyel.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online