Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Amikor a motor megadja magát – még ne küldje a bontóba!

2020-02-05 09:52:21

Rendszeresen odafigyel autójára? Vagy inkább azok közé tartozik, akik csak akkor fordulnak szakemberhez, ha már baj van? A szervizdíjak kicsit sem kedvezőek, és sokan megdöbbenve tapasztalják, mennyibe kerül egy rutinszerűnek gondolt javítás. Mindenkinek megvan a véleménye arról, hogy milyen márka éri meg legjobban. Autóvásárlás esetén gyakran szempont az, hogy mennyibe kerülnek az alkatrészek hozzá. Ugyanakkor nem mehetünk el amellett sem, hogy mennyi munkát igényel, míg a szakember hozzáfér az érintett alkatrészhez.

Alapvetően elmondhatjuk, hogy a rendszeres szervizeléssel, az olajcserékkel sokat tehetünk annak érdekében, hogy a gépjármű mindennapi használata során megúszhassuk komolyabb kiadások nélkül. Igazi rémálomnak számít a helyzet, amikor a motor megadja magát, hiszen még egy olcsóbb márka esetében is százezreknél kezdődnek a költségek. A legtöbben ilyenkor azonnal az eladás mellett döntenek, melyen azonban rengeteget lehet bukni éppen a motorhiba miatt. Az eualkatresz.hu azt javasolja a gépjármű tulajdonosoknak, hogy új autó vásárlása előtt mindenképpen tájékozódjanak az alkatrészek árairól, hiszen előfordulhat, mégiscsak megéri a javíttatás mellett dönteni.

Nem mindegy, mennyire megbízható szakemberre esik a választás. Sajnos, még ismert, rengeteg megbízóval rendelkező szervizeknél is előfordulhat, hogy feleslegesen váratják a javítással a tulajdonost, olyan alkatrészeket cserélnek, melyek nem szorulnának rá, vagy éppen horror árakat mondanak a nagyobb javítási feladatokra. Ahhoz hozzászokhatunk, hogy autó fenntartani jó minőségben korántsem olcsó mulatság, de mindennek van határa, s ezzel célszerű tisztában lenni autótulajdonosként.


Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy ha autójavításról van szó, akkor nem érdemes megvárni, míg visszafordíthatatlan a folyamat, vagy csak jelentős költségekkel lehetséges ezt megoldani
. Az olajcserét vagy a rendszer egyéb elemeinek átnézetését összeköthetjük a szükséges javításokkal, így komoly gondoknak veheti elejét. Némi tapasztalattal egyébként is meghallani, ha mellékzajt ad ki a motor, vagy az autó nem a megszokott módon reagál a manőverekre. Ezek is figyelmet érdemelnek, ugyanis árulkodnak a zajok arról, milyen probléma adódhat aktuálisan az autóval.

S hogy mit tehetünk, ha baleset, vagy a jármű elhanyagolása miatt már csak a motorcsere lehet a végső megoldás? Az autóbontó tényleg az utolsó lépés, hiszen alkatrésznek eladható a jármű, sőt autókereskedésekben is megéri érdeklődni, hogy miként állnak anyagilag a motorhibás gépjármű felé. Megéri esélyt adni a javításnak is, amely akkor is remek választás, ha csak egy kisebb alkatrészt kell cserélni a motorban. Autósként el kell fogadnunk, hogy amit használunk, az bizony meghibásodik, és az amortizációval is célszerű számolni. Akár az online rendelés kényelme is kihasználható akkor, ha a gépjármű típusához megfelelő alkatrészt keresünk, és olcsóbban úsznánk meg, mintha a szakember szerzi be azt. Adjon esélyt a motorhibás autónak is, hiszen sokat spórolhat ilyen módon!


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online