Vissza normál nézetbe Nyomtatás

A jövő innovatív otthonai

2020-01-23 17:14:54

Az építőipar technológiájának folyamatosan lépést kell tartania a környezetvédelemmel és egészséges életmódnak megfelelő szempontokkal. Talán nem is meglepő, de a legtöbb alkalommal pont a természetben találjuk meg a minden szempontból élhető megoldásokat. Gödöllőn is.

Az, hogy milyen építőanyagból készült épületben élünk, pont úgy meghatározhatja egészségünket, mint az egészséges életmód vagy a táplálkozás. A természetes megoldások élhető klímát, páratartalmat teremtenek, és nincs mérgező anyag, mely a levegőbe kerülhet.

Építkezzen természetesen!
Az építőipar környezetterhelő iparág, és az anyagokról sem mondhatjuk el, hogy teljesen ártalmatlanok. Azonban az elmúlt időszak számos változást hozott ebben a kérdéskörben, és már vannak megoldások az építkezésben arra, hogy ne terheljük környezetünket, és egészségünkre veszélyes anyagokkal se kelljen számolni.

Környezetvédő építkezés
Kezdjük egy beszédes adattal. Amikor építkezéshez alapanyagnak fát használunk, máris elmondhatjuk, hogy 16 tonna szén-dioxid megtakarítást eredményeztünk, ha egy teljesen átlagos családi ház építését vesszük a számításoknál alapul. Amennyiben Ön is gondolkodik a természetes módszert kínáló megoldásokban, akkor a Naturica Group cikkei részletesen mutatják be a mérföldkőnek tekinthető innovatív technikákat, és nyújtanak kivételes segítséget a témában.

Kiváló megoldás a fenyőfából kialakított építési rendszer, a gerendákat, tartószerkezeti elemeket is ideértve. A farost hőszigetelésnek is kimagasló előnyei vannak, és energiahatékonyan alkalmazható megoldás, akár az ideális páratartalom kialakítása szempontjából is.


A legjobb hőszigetelési megoldások

A farost, kender vagy a gyapjú a téli fűtési szezon idején és a nyári légkondicionálást nézve is tökéletes hőszigetelési módszer. Mi garantálja az ideális klímát egész évben? Az, hogy nagy testsűrűséggel rendelkeznek a természetes anyagokból készült hőszigetelési megoldások, miközben alappilérnek tekinthetjük valamennyi esetben, hogy magas a hőtároló kapacitásuk, de közben alacsony hővezetéssel számolhatunk. Jöjjön két kivételes hőszigetelési eljárás, melyeket érdemes alkalmazni.

• Kender hőszigetelés
A mai ökoházak egyik legkedveltebb hőszigetelési eljárása ez a kifogástalan tulajdonságokkal bíró anyag. Energiahatékony, és az egészségre nézve is tökéletes páratartalmat, így penészmentes életteret biztosít. Masszív táblás hőszigetelésként, de flexibilis táblaként is rendelkezésre állnak. Kötőanyaga a kukoricakeményítő, és 4-16 cm vastagságban léteznek.

Gyapjú hőszigetelés
Alpesi birkáktól származik ez az újratermelődő alapanyag. Hőszigetelő képessége kiváló, ráadásul a térfogatsúlya 33%-ának megfelelő nedvességet is képes megtartani. Ekkor sem változik a tökéletes hőszigetelési ereje! Felhasználhatjuk falakhoz, mennyezetekhez, padlókhoz vagy épp homlokzathoz.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online