Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Educatio 2020 szakkiállítás: a gödöllői egyetem is népszerűsíti képzéseit

2020-01-04 11:39:48

Az Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállítás 2020-ban 20. évfordulóját ünnepelve segíti a hallgatókat a továbbtanulással és egyéb képzési lehetőségekkel kapcsolatos kérdésekben. A felsőoktatásba vágyó diákok éves nagyrendezvényét január 9-11. között rendezik meg a Hungexpo A jelű csarnokában, ahol 20 ezer négyzetméteren 18 ország felsőoktatási intézménye (köztük a gödöllői központú Szent István Egyetem), valamint közel 200 kiállító várja az érdeklődő fiatalokat, ingyenesen.

Az évről évre egyre nagyobb látogatottságú rendezvény (2019-ben 53 ezer ember vett részt rajta) célja, hogy az adott időszakban, vagy az elkövetkező években érettségiző fiataloknak testközelből mutathassa be a felsőoktatási intézményeket, és egyéb továbbfejlődési alternatívákat. A 2020-as szakkiállításon, aminek névadója az Innovációs és Technológiai Minisztérium, a hazai közel 50 egyetem mellett további 17 ország továbbtanulási lehetőségeivel ismerkedhetnek meg az érdeklődők úgy, hogy az ottani oktatóktól, valamint a már ott tanuló hallgatóktól gyűjthetik be a fontos tudnivalókat. Segítségükkel mindent megtudhatnak a képzésekről, szakokról, nyelvtanulási lehetőségekről, kollégiumi helyzetről, helyi közéletről, szakkolikról, de akár még a vizsgaidőszak sajátosságairól is. A szervezők tájékoztatása szerint az utóbbi évben már a 16-17 éves korosztályból is egyre többen fordultak meg a rendezvényen, hogy időben feltérképezzék későbbi lehetőségeiket, ugyanakkor a már egyetemen tanuló hallgatók is további hiteles információkhoz juthatnak például Erasmusról, további diplomák megszerzéséről, vagy mesterképzésekről. Osztálytársak, baráti társaságok, tanárok kíséretében komplett iskolai csoportok ugyanúgy látogatják a rendezvényt, mint egyedül vagy szülőkkel érkező diákok.


Az informálódás mellett számos egyéb érdekességet kínál a háromnapos rendezvény: tájékoztató előadások (például: pontszerzési lehetőségekről), tudományos kísérletek, beszélgetések a diákélet fontosabb témaköreihez kötődően (például: diákmunka, diákhitel), de szórakoztató programok is színesítik a napokat.
A korábbiakhoz hasonlóan a rendezvény 2020-ban is ingyenes, azonban regisztrációhoz kötött, ami előzetesen gyorsan elvégezhető a képre kattintva elérhető honlapon.

A bemutatkozók között ebben az évben is ott lesz a gödöllői központú Szent István Egyetem (SZIE) is. A felsőoktatási intézmény képzési kínálata és további hasznos információk ide kattintva olvashatók.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online