Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Új értékbecslés készül a tervezett gödöllői magánkórház telkére

2019-11-25 11:07:59

A gödöllői városvezetés november 21-i összejövetelén hosszas, pro és kontra érvekkel megspékelt vita előzte meg a településrendezési eszközök (TSZT, GÉSZ) idei módosítását. Magyarra lefordítva: döntően a jelentős kormányzati támogatásban részesült premontrei apátság tervezett fejlesztéseit (templom, lakópark), valamint a csanaki városrészen zajló építkezéseket szabályozó önkormányzati rendelet elfogadása szolgáltatott alapot némi vitára.

Az építési szabályzat módosítása érintette a volt tüdőgondozó Ady sétányon található telkének beépíthetőségi paramétereit is. Mint ismeretes, az önkormányzat május végén 60 millió forintért magánkórház céljára értékesítette az ingatlant. A Fidesz-KDNP képviselői már akkor is tiltakoztak a szerintük indokolatlanul alacsony eladási ár miatt, mondván: a telek akár 200 millió forintot is érhet. A kormánypárti városatyák „utódjai” – elsősorban Kocsi Tamás, Máthé László és Epres György – gyakorlatilag ezt erősítették meg november 21-én, hozzátéve, hogy az átminősítés okán az ingatlan érékesebb lett, ezért új értékbecslés szükséges, hogy ne érje jelentős összegű vagyonvesztés a várost. Másként fogalmazva: megvalósuljon a szolgáltatás-ellenszolgáltatás arányossága.


Meglepő lett volna, ha Gémesi György és szakmai csapata elfogadja ezt az érvelést. Nem is tették meg, hanem felsorolták, hogy mik azok a tételek, amik csökkentik a szóban forgó telek értékét. Szóba került a jelentős mértékű épületbontási költség, az Invitel Zrt. földhasználati jogának kiváltása, illetve az is, hogy az övezeti besorolás kizárólag egészségügyi létesítmény építésére ad lehetőséget.
A képen szemben látható Fidesz-KDNP-s képviselők által „trójai falónak” nevezett ügy vitája végül konszenzussal ért véget, hiszen Gémesi György beleegyezett egy új értékbecslés elvégeztetésébe.

Hogy ennek mekkora jelentősége lesz majd, egyelőre nem tudni. Az adásvételi szerződésben foglaltak szerint a GÉSZ jogerőre emelkedett módosítását követő 8 banki napon belül a vevőnek meg kell fizetnie a vételár fennmaradó részét (90%). Ennek határideje 2020 január elejére tehető. Kicsi a valószínűsége, hogy az értékbecslés addigra elkészül, annak meg pláne, hogy a tartalma kihathat egy érvényes adásvételi szerződésre. A kontraktus utólagos módosításának kezdeményezése minden bizonnyal kockázatos lenne, mivel akár az egyetlen pályázóból vevővé avanzsált vállalkozás elállását is eredményezhetné.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online