Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Ötszettes ütközeten maradtak alul a TF ellen a gödöllői röplabdás lányok

2019-10-20 20:14:21

NB I. Liga, alapszakasz, 2. forduló:
Gödöllői RC – TFSE 2-3
(-22, 22, 23, -18, -10)

Volt idő (nem is olyan régen), amikor egy Gödöllő-TF meccset fix egyesre lehetett venni. Hogy manapság mi a helyzet, október harmadik vasárnapján, a Szent István Egyetem sportcsarnokában kiderült. Adalékként szolgált, hogy az elmúlt idényben még gödöllői színekben játszó feladó, Nagy Kitti és a centerposzton jeleskedő Hackl Szilvia ezúttal a fővárosiakat erősítette, akik főként a brazil légiós szélsőütő, Debora Riberio Araujo képességeire hegyezték ki a taktikájukat.

A mérkőzés egészét tekintve elmondható, hogy mindkét alakulat aránylag sok hibával játszott, és a nyitó játszma végkimenetele azon is múlt, hogy a hazaiak 11 pontot „csináltak meg” az elért 22-ből (50%), miközben a TF-eseknek a 25 egység megszerzése során 14 esetben (56%) kellett megdolgozniuk a pontért.
A második felvonásban lényegesen stabilabb és pontosabb lett Szabados István együttesének játéka, ami a végelszámolásnál – elsősorban a center, Tettamanti Virág hatékonyságának köszönhetően – meg is látszott: sikerült a gödöllői egyenlítés!

Szerencsére, a folytatásra megmaradt az elszántságból jelesre vizsgázó házigazdák lendülete, amit a leginkább a széleken támadó Körtvélyessy Réka és Halla Gréta, valamint a feladóátló, Saáry Blanka jóvoltából kamatoztattak, és – ha minimális különbséggel is, de – pontot érő szettelőnyhöz jutottak.
Felteszik-e az I-betűre a pontot a vendéglátók a negyedik etapban? A kérdésre aránylag hamar érkezett a nemleges válasz, mivel a TF-esek 10-10 után állva hagyták a gödöllőieket (11-17), és nem túl nagy erőfeszítés árán egalizálták a játszmaarányt. A riválisok számára nem maradt más hátra, mint az ötödik szettben kivívni a győzelmet. Ez végül a rutinosabb és kevésbé fáradt fővárosiaknak sikerült.
A Gödöllői RC csapata 1 ponttal, 3-6-os szett- és 180-211-es pontaránnyal az NB I. Liga alapszakasz-táblázatának 6. helyét foglalja el.


További, gödöllői érdekeltségű mérkőzések

U21 NB II-es bajnokság, Kelet B-csoport, nők, alapszakasz, 3. forduló:
Kispest SE – Gödöllői RC 3-0
(16, 19, 9)
A gödöllői csapat 4 ponttal, 5-7-es szett- és 226-259-es pontaránnyal az 5. helyen áll a csoport tabelláján.

U21 NB II-es bajnokság, Kelet A-csoport, férfiak, alapszakasz, 2. forduló:
MEAFC-Miskolc U21 – Gödöllői RC 3-2
(15, -22, -21, 18, 12)
A Gödöllői Sasok 1 ponttal, 2-6-os szett- és 155-183-as pontaránnyal a csoport táblázatának 6. helyét foglalják el.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online