Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Mindenkit a jégre!

2019-09-12 11:27:04

A gödöllői képviselőtestület április 25-i ülésén arról is döntés született, hogy – eleget téve a leendő Gödöllői Jégkorong Sportegyesület elnöke kérésének – a sportág városi hódolóinak szervezete viselhesse a Gödöllő településnevet. Ezt követően, június 19-én a Magyar Jégkorong Szövetség határozatot fogadott el a Gödöllői Jégkorong Sportegyesület tagfelvételéről, így a szakosztály hivatalosan is megkezdhette munkáját Gödöllőn és vonzáskörzetében. A tervekről és a célokról Molnár Mihályt, a Gödöllői Jégkorong Sportegyesület főtitkárát kérdeztük.

- Mikor merült fel az egyesület alapításának gondolata?
- Két évvel ezelőtt, 2017-ben barátommal, dr. Mohácsi Mihállyal döntöttük el, hogy nekifogunk ennek a munkának. Tettük ezt elsősorban azért, mert mindketten amatőr jégkorongozók voltunk, vagyunk, de gyerekeink jégkorongszeretete is sarkallt minket arra, hogy nekivágjunk saját egyesület alapításának.

- Mi az elsődleges célja az egyesületnek? Versenysport vagy/és tömegbázis?
- Jelmondatunk: Mindenkit a jégre! Ha ott elegen leszünk, akkor lesz versenysport is. Célunk, hogy magas minőségű oktatást honosítsunk meg Gödöllőn. Olyat, ahol rendezett körülmények között zajlik majd a fiatalok és a felnőttek jégkorong tárgyú oktatása, képességeik fejlesztése, rendszeres sportolása, illetve sportszerű életmódra nevelése.

- Milyen korosztályokat céloztok meg a toborzásnál? Kik a legkisebbek?
- Óvodás nagycsoportosok, valamint az általános iskolák 1. 2. és 3. osztályaiba járó kisfiúk és kislányok a célközönségünk, de minden gyermeket várunk a jégre, életkortól függetlenül.

- Csak gödöllőieket, vagy környékbeli fiatalokat is szeretnétek bevonni a sportág művelésébe?
- Gödöllő és annak vonzáskörzete az elsődleges cél, de hosszabb távra vannak merészebb álmaink is. A jelentkezéseket a hello@gjse.hu email-címen várjuk, akinek pedig további kérdése van, hívja a (06-20) 319-1921-es telefonszámot.

- Hol tervezitek megvalósítani az edzéseket, mérkőzéseket?
- A Hatvan HC egyesülettel közösen indulunk el ezen az úton, a saját csarnok felépüléséig itt képezzük a gyerekeket és korcsolyáztatjuk meg a felnőtteket. Gödöllő város és vonzáskörzetének jövőbeni jégkorongozói, jégtáncosai, gyorskorcsolyázói biztos jégfelülettel és infrastruktúrával, megfelelő edzői hátérrel (magyar, amerikai, kanadai) rendelkeznek mindaddig, amíg tervezett saját jégcsarnokunkban, Gödöllőn jégre léphetünk. A gödöllői jégcsarnok megépülésének dátuma a pénzügyi háttér rendelkezésére állásától függ. A források alapvetően két csatornán érkezhetnek: részben a TAO-támogatásra, részben pedig a vállalkozói szféra dotációjára számítunk. Akár úgy is, hogy a cégek dolgozóinak ingyenes korcsolyázási lehetőséget biztosítunk.

- A mostani ismeretek alapján mikorra várható, hogy a sportág helyi felfuttatása érdekében az érdemi munka elkezdődjön?
- Október 15-től van szabad jegünk Hatvanban, ahol egy amerikai és egy kanadai edző várja majd a gyerekeket Szőke Attila úr a Hatvan HC elnöke, Szakál Katalin műkorcsolya-oktató, dr. Mohácsi Mihály GJSE elnök és jómagam irányítása alatt.

Ingyenes jegyek igényelhetők a Vasas – Ferencváros szeptember 18-i Erste-liga bajnoki mérkőzésre. A részletekért kattintson ide!


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online