Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Jégkorong egyesülettel is bír Gödöllő

2019-05-07 10:29:41

Április 25-én tartotta a második tavaszi hónapra kitűzött rendes ülését a gödöllői önkormányzat a VÜSZI Kft. Dózsa György úti épületének második emeleti tárgyalójában. A városatyák – többek között – az alábbi kérdésekben is döntöttek:

• Az önkormányzat részt vesz a Nemzeti Kulturális Alap által meghirdetett azon pályázaton, ami a gödöllői Testőrlaktanya (Várkapitányi lak) díszítő falképei restaurálásának II. ütemére nyújthat anyagi támogatást. A munkálatok az előzetes kalkuláció szerint bruttó 24.765.000 forintos kiadással járnak, és az összeg felét lehetne elnyerni a pályázaton. Ha ez sikerül, a hiányzó 50 százalékos nagyságrendű összeget (12.382.500 forint) a városi idei költségvetésének erre a célra előirányzott felújítási keretéből biztosítanák.

• Szándéknyilatkozatot fogadtak el a gödöllői városatyák arról, hogy az észak-déli irányú kerékpárút építésének Állami-telepekig történő folytatásához szükséges 1.630 négyzetméteres nagyságú, Isaszegi út menti földterületet térítésmentesen tulajdonba vennék a Magyar Állam nevében tulajdonosi jogokat gyakorló Nemzeti Föld Alapkezelőtől.

• Belterületi fekvésű, 615 négyzetméteres nagyságú máriabesnyői beépítetlen területet értékesít a városvezetés egy magánszemélynek 2.020.000 forintért. Az ár egyfajta alku után alakult ki, így nagy valószínűséggel nem lesz szükség az elbirtoklási per folytatására a felek között.

• A leendő Gödöllői Jégkorong Egyesület elnöke kérte, hogy az egyesület viselhesse a Gödöllő településnevet elnevezésében. Ehhez a képviselőtestület tagjai hozzájárultak, ezáltal ebből a szempontból zöld utat kapott a törvényszéki bejegyzés. Az egyesület céljai között szerepel – többek között – magánszemélyek, különös tekintettel óvodások és tanulók, valamint felnőttek jégkorong tárgyú oktatása, képességeik fejlesztése, rendszeres sportolásra, illetve sportszerű életmódra nevelése.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online