Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Vászonra nyomtatott fényképek

2019-06-19 14:08:23

Sokaknak még talán hihetetlenül hangzik, de egy digitális fényképet igazi festővászonra lehet nyomtattatni. Amint elkészült, falra akasztható egyedi dekorációként szolgál. Többek között: a gödöllői otthonokban is. A magas minőségű vászonkép elkészítéséhez a megbízható szalonon kívül jó képminőségre van szükségünk, vagy hozzáértő dolgos kezekre és programokra, melyekkel a képek minőségét javítani tudják. Merüljünk el a részletekben!

Képminőség
Általános szabály, hogy egy jó minőségű vászonkép elkészítéséhez 30 cm-enként szükség van 1000 pixelre. Ezt a digitális képek méretéből egyértelműen meg lehet határozni. Ettől függetlenül a képminőség meghatározása esetén nem csak a számokra kell támaszkodni. Egyes képek nagyon jól nagyíthatóak, nem kell a kép szétesésétől tartani.
Általánosságban a mai mobiltelefonok hátlapi kamerái kifejezetten jó minőségű képeket készítenek. Az előlapi kamerák képminősége silányabb, ez az, amellyel szelfiket készítünk.
Az archív családi fotók esetében mások a lehetőségek. Ezek analóg formában papír alapúak. Ezeket a vászonkép készítés előtt scannelni kell, és digitális életre kelteni. A képeket esetenként még restaurálni is szükséges. A minőséget feljavítják a kép eszmei értékéhez mérten, amennyire csak tudják.
Családi fotók esetében, főleg, amelyek beltérben készültek jellemző, hogy a fényviszonyok nem a legideálisabbak. Egy kicsi trükkel ezekből a fényképekből is szép vászonkép készülhet.


Képjavítási lehetőségek

Az internet világának köszönhetően megannyi alkalmazás és program ingyenesen használható, melyek segítségével egy rosszabb képminőségből is jobbat tudunk szerkeszteni, majd ebből egy vászonképet készíteni. A Snapseed mobilon és számítógépen is működik. Teljesen ingyenesen használható a felhasználóbarát, egyszerűen kezelhető felületével.
A fényképek javításához elsődlegesen érdemes különböző effekteket kipróbálni. Ideális az olyan esetekben, amikor nem homogén a háttér. A képszerkesztők segítségével megváltoztathatjuk a fényerőt vagy a kontrasztot is. Ezeknek az apró trükköknek az alkalmazásával sokkal szebb képet szerkeszthetünk, mely a vászon lenyomatunkon is sokkal gyönyörűbben fog megjelenni. Akár betűk használatával, szövegezéssel is kitakarhatjuk a rosszul sikerült részleteket, de akár dátumozhatjuk is az emlékeinket. A kész kinyomtatott vászonképeken még az apróbb betűk is jól olvashatóak lesznek.

Az elkészítés
Vászonképek készítésével már többen is foglalkoznak, azonban nem minden cég tud mindent a vászonfotókról. A dekorációs elemek minőségi elkészítésében sok buktató van, de amellett számos lehetőség is rejlik. A legjobbak pénzvisszafizetési garanciával dolgoznak. Ezzel azt a lehetőséget biztosítják, hogy – saját hibáikból tanulva – a vászonképek minősége még tovább fejlődhessen. Azért, hogy munkájuk továbbra is örömet okozzon megrendelőik számára.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online