Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Az alkonykapcsolóban rejlő lehetőségek

2019-04-19 16:51:47

Ideális, ha az otthonunk minden rendszerét automatizálni tudjuk, ez alól a világítás sem lehet kivétel, sőt, a kültéri világítás sem.

Kültéri világítás vezérlésére az alkonykapcsolót és a mozgásérzékelőt használhatjuk. A mozgásérzékelő, ahogy a neve is mutatja, a hatókörében észlelt mozgásra reagál. Az alkonykapcsoló kicsivel összetettebb rendszer, nézzük meg, hogyan is működik.

Az alkonykapcsoló alapfogalmai és beszerelése
A késleltetési idő

A késleltetési idő a mért és a beállított érték megegyezésétől a be- és kikapcsolásig eltelt időt mutatja meg. Ez szolgálja azt, hogy a lámpa rövid fényhatásokra ne reagáljon. Az elhaladó autó fényszórója, egy villámcsapás esetén nem lép működésbe, csak abban az esetben, ha a mért érték meghaladja a beállított értékeket.

A bekapcsolási határérték

Ez a gyárilag vagy egyedileg szabályozott fényerősség érték, mely érzékelése esetén a lámpa rendszere működésbe lép, azaz felkapcsol.

A kikapcsolási határérték

A beállított fényerősségi határérték, amely elérésekor a lámpa le fog kapcsolni.
A kikapcsolási és bekapcsolási határérték mellett az alkonykapcsoló a beállított késleltetési időt is figyelembe veszi. A beállított időtartam lejárta után fog lekapacsolni, vagy újra felkapcsolni.

Az alkonykapcsoló beszerelésénél ügyeljünk arra, hogy a bekapcsolt fényforrás megfelelő távolságban legyen az alkonykapcsolótól. A lámpa, és egyéb lámpa fénye ne zavarja, ne hasson vissza az alkonyérzékelőre. Továbbá figyeljünk az elhelyezésnél, hogy belógó tárgy és annak árnyéka ne zavarja az érzékelésben. Általánosságban az északi és a keleti fekvésű helyek ideálisak az alkonykapcsoló elhelyezéshez.


Az alkonykapcsolók fajtái

Az alkonykapcsolós megoldásoknál is több megjelenési forma közül választhatunk. Kialakításukban lehetnek falra szerelhetőek, kültéri- vagy sínre pattintható beltéri alkonykapcsolók, de kültéri érzékelős kivitel is megvásárolható.

A kültéri lámpák legjobbjai azok az alkonykapcsolós, mozgásérzékelős verziók, melyek mindezek mellett még solar lámpa típusok is. A solar lámpák a napenergia felhasználásával működő rendszerek, ebből adódóan az üzemeltetési költsége nulla lesz.

A Steinel napelemes kültéri szenzoros lámpája mindent tud, amit világunkban egy kültéri lámpa megoldás csak tudhat. Solar napenergia felhasználásával működik, beépített alkonykapcsolóval és mozgásérzékelővel rendelkezik. Kifejezetten nagy, hat méteres hatókörrel felszerelt, és háromszáz fokban képes észlelni a mozgást.

Az Alkonylámpa online áruházában az alkonykapcsolós, mozgásérzékelős és solar kivitelű kültéri megoldások mellett a hagyományos kültéri megoldások teljes skálájával állnak a rendelkezésünkre. A lámpák stílusának, sokszínűségének köszönhetően az otthonunk belterülete után a kertünkben is megteremthetjük azt a stílust, amelyben kellemesen érezhetjük magunkat.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online