Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Alapfokú művészeti iskolát alapítnak a gödöllői táncosok

2019-04-04 11:34:31

Március 28-án tartotta meg a tavasz első hónapjára kiírt ülését a gödöllői önkormányzat. A városatyák – mások mellett – az alábbi kérdésekben is állást foglaltak:

• A Gödöllő Néptáncegyüttes Egyesület alapfokú művészeti iskola megalapítását tervezi, néptánc tanszakkal. Az intézmény működésének engedélyeztetéséhez szükséges az iskola által használt saját tulajdonú ingatlan megjelölése, vagy – amennyiben ilyennel nem rendelkezik – az ingatlan tulajdonosával kötött 5 éves bérleti szerződés. A táncegyüttes tevékenységét jelenleg is a Művészetek Háza épületében folytatja, ezáltal kézenfekvő volt, hogy a képviselők engedélyezték az önkormányzati tulajdonú gazdasági társaság és az egyesület között létrejövő bérleti szerződés megkötését. Kovács Barnabás (MSZP) szerette volna elérni, hogy nevesítsék a javaslatban a bérelni kívánt helyiségeket, ám ezt az előterjesztő nem támogatta.

• Eleget téve a tankerületi igazgató kérésének, a várost irányító grémium tagjai jóváhagyták, hogy a Gödöllői Damjanich János Általános Iskolába maximálisan felvehető tanulólétszám 650 főről 680 főre emelkedjen.

• Eredetileg úgy volt, hogy versenyhelyzetet teremtve, pályázati úton választják ki a Gödöllői Palotakert Óvoda vezetőjét a 2019. augusztus 1-jétől 2024. július 31-ig terjedő időszakra, a polgármester azonban visszavonásra javasolta az erre vonatkozó indítványt. Gémesi György – miután közölte, hogy a nevelőtestület és képviselőtestület kétharmados támogatása esetén erre az eljárásra nincs szükség – adalékként sorakoztatta fel, hogy:

Nem lesz pályázat. Nem terheljük ezzel a szakmai csapatot.

• Öt évvel ezelőtti határozatával a helyi képviselőtestület Pálfi Sándornét nevezte ki a Gödöllői Mesevilág Bölcsőde (Kossuth Lajos utca) vezetőjének. Mivel a szakember megbízatása április végén lejár, a döntéshozók úgy határoztak, hogy – pályáztatás nélkül – a következő nevelési év végéig, azaz: 2020. augusztus 31-ig meghosszabbítják Pálfi Sándorné mandátumát.

• Miután elkezdődtek az építkezések a Meggyes városrész területén, szükségessé vált, hogy az eddig helyrajzi számmal jelölt egyik közterületet elnevezzék. A képviselők elfogadták azt a javaslatot, hogy – igazodva a környéken található Alma és Barackos utcák nevéhez – a szóban forgó ingatlan Meggyes utca azonosító nevet kapjon.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online