Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Vereségével komoly bajba sodorta magát a gödöllői röplabda-csapat

2019-02-17 18:59:46

NB I. Liga, alapszakasz, 19. forduló:
Gödöllői RC – Szent Benedek-Balatonfüred RA 1-3
(17, -23, -16, -22)

Bizonyos szempontból egyértelmű volt a helyzet a rangadónak beillő találkozó előtt: ha a gödöllői csapat a saját kezében akarja tartani a sorsát, hogy tagja legyen az Extraligába jutásról határozó kvalifikációs kör mezőnyének, nyernie kellett (volna) a hasonló reményekkel kacérkodó fürediek ellen.
A forduló legnagyobb téttel bíró meccsét az UTE Megyeri úti csarnokában rendezték meg, mivel a GRC vezetése nem vállalta fel annak kockázatát, hogy a Szent István Egyetem sportcsarnokának esetleges beázása miatt bonyodalmakkal kelljen szembenézni.

Ami a mérkőzés eredményének alakulását illeti, úgy is fogalmazhatunk, hogy az első két szett amolyan ütésváltás volt a felek között, hogy 1-1 után fokozódjon az amúgy sem álmoskás helyzet.
Fokozódott is, de nem úgy, ahogy azt a gödöllőiek szerették volna. Más kérdés, hogy az újonc balatonfürediek kiválóan éltek a tálcán kínált lehetőséggel, és a „hazai” társulat valamennyi hibáját kihasználták. Ráadásul, az idő előrehaladtával az önbizalmuk is növekedett, ezáltal Grózer György csapatának nem csak a labda minél pontosabb terelésével, hanem a lélektani hátránnyal is meg kellett küzdenie. Sajnos, sikertelenül…

A gödöllői vereség további számolgatásra és esetleges összeesküvés elméletekre szolgáltathat alapot. Főként azért, mert hiába nyeri meg a két, az alapszakaszból még hátralévő mérkőzését a GRC, a február 24-i Balatonfüred-Budaörs találkozón születhet olyan eredmény, amivel városunk hatosa kiszorul a legjobb négyből… …és csak a 11-14. helyekért zajló csatában lesz érdekelt.

A Gödöllői RC csapata 30 ponttal, 35-33-as szett- és 1.455-1.438-as pontaránnyal az NB I. Liga 5. helyezettje. Következik: Palota Volley – GRC február 24., vasárnap 18 óra.

További, gödöllői érdekeltségű mérkőzések


U21 Nemzeti Bajnokság, Közép-csoport, nők, 2-3. forduló:
Gödöllői RC – TFSE 3-1
(13, -14, 16, 22)
Budaörsi DSE – Gödöllői RC 3-0
(23, 22, 18)
A gödöllői csapat a 2. helyet foglalja el a csoport tabelláján.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online