Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Szlávik Jánosné és a város népi zenekara veheti át a Gödöllő Kultúrájáért díjat 2019-ben

2019-01-16 11:23:16

Mérlegelve az előzetesen közzétett felhívásra beérkezett ajánlásokat, a gödöllői városvezetés tagjai december 13-án zárt ülésen határoztak arról, hogy 2019-ben kiknek ítélik oda a Gödöllő Kultúrájáért díjat.
Összesen három személyre és négy közösségre érkezett javaslat a döntés-előkészítő kulturális, sport és nemzetközi kapcsolatok bizottsághoz. A szakmai szervezet az ajánlások megismerése után úgy döntött, hogy Szlávik Jánosné és Gödöllő Város Népi Zenekara művészeti közösségének elismerését szorgalmazza a képviselőtestület tagjainál. A javaslatot a városatyák jóváhagyták.

Ennek alapján a Magyar Kultúra Napjához kötődő, január 22-én, kedden 18 órakor a Művészetek Háza Gödöllő épületének színháztermében kezdődő városi ünnepi rendezvényen a gödöllői helytörténetben végzett színes és magas színvonalú szakmai tevékenységéért a sokak által Szlávik Zsókaként ismert helytörténész, valamint a magyar kultúra, a magyar nóta, illetve a cigányzene hagyományainak ápolásában való, hazai és nemzetközi szinten egyaránt kiemelkedő tevékenységéért a zenei formáció részesül a városvezetés által 21 esztendeje alapított díjban.

Kapcsolódó:
Szlávik Jánosné Ambrus Gizelláról szóló írását október közepén közölte hírportálunk


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online