Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Felelős együttműködés díjat nyert a gödöllői résztvevővel zajló program

2018-12-11 11:39:05

Elismerést kapott az E.ON és a gödöllői székhelyű GreenDependent Intézet immár 5 éve futó, a fenntartható jövőért indított „E.ON EnergiaKözösségek” programja a CSR Hungary Díj 2018 átadóján. A program megnyerte a Felelős együttműködés kategória díját - tudatta szerkesztőségünkkel az Intézet munkatársa.

Az „E.ON EnergiaKözösségek” címmel meghirdetett megtakarítási program és verseny 5-10 családból álló kis közösségek számára tűzte ki célul, hogy legalább 9 százalékos energiamegtakarítást érjenek el egyszerű módszerekkel. Útmutatást is kapnak ahhoz, hogy mit tehetnek különösebb befektetés nélkül saját otthonaikban úgy, hogy közben megszokott életszínvonaluk se változzon. A fenntartható fejlődéssel foglalkozó, gödöllői székhelyű GreenDependent Intézettel közösen szervezett programhoz a kezdetek óta 166 közösség, így közel 800 háztartás csatlakozott, vállalkozva arra, hogy csupán a viselkedésük megváltoztatásával energiát takarítsanak meg. Így tesznek közösen barátaikkal, családjukkal, kollegáikkal egy fenntarthatóbb jövőért. A kezdeményezést a CSR Hungary Díj 2018 zsűrije a Felelős együttműködés kategóriában találta a legjobbnak.

- Számunkra nagyon fontos az E.ON EnergiaKözösségek program. Egyrészt, mivel a lakosságot mozgósítjuk a klímaváltozás enyhítése és a felelős erőforrás-használat érdekében, közösségi alapon, új normákat teremtve. Másrészt, mert a program egy vállalat és egy nonprofit kutató szervezet együttműködésében valósul meg immáron 5 éve. Hisszük, hogy az ilyen együttműködések nélkülözhetetlenek a mai társadalmi problémák megoldásában -  nyilatkozta az elismerés átvétele után Vadovics Edina, a GreenDependent Intézet szakmai vezetője.

-
A modern energia-világ új értékeket, új irányokat jelöl ki mindannyiunk számára, a fenntarthatóság, az „okos” megoldások használata, az energiaközösségek kialakulása, az új ügyfél- és technológiai megoldások, valamint a fiatal generációk bevonása a fenntartható jövő alakításába mind a jelen részei már. Büszkék vagyunk arra, hogy együtt milyen sok jó eredményt lehet elérni és bátorítjuk az intézményeket, közösségeket, családokat és gyerekeket arra, hogy a jövő évben is csatlakozzanak egy fenntartható jövő építéséhez – mondta a díjátadó kapcsán Jamniczky Zsolt, az E.ON Hungária Zrt. Igazgatóságának tagja.

Az E.ON és a GreenDependent Intézet képviselői a díjátadón

Az E.ON EnergiaKözösségek jelentősége különösen fontos most, amikor nagy port kavart és sok beszélgetést kezdeményezett az IPCC (az ENSZ Éghajlatváltozási Kormányközi Testülete) jelentése. A jelentésében az IPCC megállapítja: mindannyiunk érdeke, hogy a globális felmelegedést az ipari forradalom előtti szinthez képest 1,5 Celsius fokon belül tartsuk a Párizsi Klímamegállapodás szellemében. Mivel ma már egy fokos globális felmelegedésnél tartunk, sürgősen cselekednünk kell. Ha a jelen ütemben növekednek a globális üvegházgáz-kibocsátások, a 1,5 fokos küszöböt alig 20 év múlva túllépnénk. Ezért minden szinten cselekvésre van szükség.
Az EnergiaKözösségek program kapcsán a szervezők mindenkit arra bíztatnak, hogy kezdje el már ma a változást energiaigényének és -fogyasztásának átgondolásával, szokásainak megújításával. A program ebben számos eszközzel, tippel, módszerrel és – ami szintén nagyon fontos – közösségek szervezésével segít. Hiszen együtt könnyebb változtatni!

Ha valaki szívesen csatlakozna a programhoz, keresse a GreenDependent munkatársait az info@energiakozossegek.hu címen!


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online