Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Pest Megye Népművészetéért díjas lett Tóth Judit

2018-12-07 16:42:31

Pest Megye Közgyűlése 1999-ben döntött úgy, hogy december 4. napját Megyenappá nyilvánítja, annak emlékére, hogy Pest-Pilis-Solt vármegyét 359 évvel ezelőtt, 1659. december 4-én alapították. Ebből az alkalomból különféle díjakat adnak át a fővárosi Vármegyeháza dísztermében.

Köztük a Pest Megye Népművészetéért díjat, amit ebben az esztendőben két személy érdemelt ki. Egyikük nem más, mint Tóth Judit (képen balról a negyedik), a Gödöllő Táncegyüttes táncpedagógusa, koreográfusa. A Galga-menti származású hölgy a december 7-én megrendezett megyenapi ünnepségen vehette át a kitüntetést.


Tóth Judit – aki számára halott az a népművészet, ami görcsösen ragaszkodik a szabályokhoz és nem próbál járni új utakon – a Galga-patak völgyében található Hévízgyörkön nőtt fel. A néptánccal Bagon, a Bagi Muharay Népi Együttes gyermekcsoportjában ismerkedett meg. Gimnáziumi tanulmányait az Aszódi Petőfi Sándor két tannyelvű gimnáziumban folytatta. 1996-ban néptánc-páros kategóriában Ki mit tud győztes lett. 2001-2004-ig az Állami népi Együttes hivatásos táncosa, majd 2002-2006-ig a Magyar Táncművészeti Főiskola hallgatója. 2006-ban néptánc-pedagógus szakon diplomázott. Jelenleg a Magyar Táncművészeti Főiskola, tánctanári mesterképzési szak hallgatója. 1996-tól táncol a Gödöllő Táncegyüttesben, ahol jelenleg a vezetői, koreográfusi- és táncpedagógusi feladatokat is ellátja – olvasható a Gödöllő Táncegyüttes honlapján. Fotó forrása: pestmegye.hu


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online