Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Jobb, ha a gödöllői pecások is tudják

2018-12-05 11:11:43

2019-től bővül az adóigazolvánnyal intézendő ügyek köre, például, már a jövő évi horgászkártya kiváltásához is szükség van az adóazonosító jelet igazoló okmányra. A munkavállalással, ingatlan- vagy gépjármű-adásvétellel kapcsolatos ügyintézés már most sem lehetséges adókártya nélkül a kormányablakban, az ügyvédnél vagy a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) ügyfélszolgálatain – tájékoztatta szerkesztőségünket a Nemzeti Adó- és Vámhivatal illetékese.

Ma Magyarországon a hivatalos ügyek többsége csak adókártyával intézhető. De mi a teendő, ha valakinek nincs adóigazolványa, esetleg elvesztette, ellopták, vagy éppen megváltoztak az adatai a kiállítás óta?
Ezekben az esetekben a NAV honlapjáról letölthető T34-es adatlapon lehet adókártyát igényelni. Az adatlap benyújtható elektronikusan az Ügyfélkapun keresztül, vagy papíron – akár személyesen, akár postázva – az ország bármely NAV ügyfélszolgálatán vagy a Kormányablakokban működő NAV-ablakokban.

Ingyenesen állítja ki az adóigazolványt a NAV, ha első igazolványról van szó, ha adatváltozás miatt kérik a cserét, vagy ha ellopták az okmányt. Háromezer forintba kerül a pótlás azonban, ha az igazolvány elveszett, megrongálódott vagy megsemmisült. A talált vagy megrongálódott adókártyát el kell juttatni a NAV-hoz.

A számos, kizárólag adókártyával intézhető ügy mellett idén a gödöllői horgászoknak is érdemes lesz ellenőrizni, hogy megvan-e az igazolványuk, amire szükségük van a jövő évi horgászkártya kiváltásához. A NAV az igényléstől számított 15 napon belül elkészíti és postázza az adókártyát, de szükség esetén az adóazonosító jelről igazolást állít ki, ami helyettesíti az adókártyát mindaddig, amíg azt meg nem kapja az igénylő.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online