Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Őrületes meccsen csentek pontot az MTK-tól a gödöllői röpis-lányok

2018-11-18 19:22:24

NB I. Liga, alapszakasz, 8. forduló:
Penta-Gödöllői RC – MTK Budapest 2-3
(16, -19, -19, 23, -14)

Vannak olyan esetek a sportban, amikor ki kell mondani, hogy a riválisok közül a kevésbé esélyesnek nincs különösebb vesztenivalója. Ha nyer, azt mondják, meglepetés! Ha veszít, rávágják, papírforma! Gyakorlatilag ebben a „cipőben” lépett pályára a gödöllői formáció a fővárosi kék-fehérek ellen.

Adódott tehát a kérdés: mennyire került le a teher a vendéglátók válláról? Az első szettben mutatott teljesítményük alapján azt lehetett mondani, hogy jócskán, hiszen volt olyan szakasza is az etapnak, amikor Grózer György nem mindennapi pontossággal és elánnal játszó együttese 11 ponttal húzott el riválisától (18-7). Hazai szemszögből nézve a második játszma azonban már nem sikeredett ennyire „kerekre”. Részben azért mert több volt a gödöllői – elsősorban nyitásfogadási – hiba, részben pedig azért, mert a fővárosiak rendezték soraikat.
Ráadásul, a vendégek akaratérvényesítése a harmadik felvonásban is kitartott, így a pontszerzés érdekében a házigazdák nem bukhatták el a negyedik szettet. Nem is tették, mert példaértékű elszántsággal, sok esetben hősiesen küzdve, minimális különbségű részsikerrel egyenlítettek, és döntő játszmára mentették az ütközetet. Nem is akármilyenre. A végletekig kiélezettre, ahol már a szerencse-faktor is számított, és ezúttak az MTK-nak kedvezett.


A Penta-GRC csapata 13 ponttal, 15-13-as szett- és 592-581-es pontaránnyal az NB I. Liga 4. helyezettje. Következik: Penta-GRC – 1.MCM-Diamant Kaposvári Egyetem november 25., vasárnap 17 óra, Szent István Egyetem sportcsarnoka.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online