Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Ki üríti ki a gödöllői kukákat?

2018-10-26 07:53:39

Október 25-ét jelölte meg véghatáridőként Gyenes Szilárd, a Zöld Híd B.I.G.G. Nonprofit Kft. megbízott ügyvezető igazgatója, hogy pénzt kapjon a társaság a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt-től (NHKV Zrt.), ellenkező esetben 106 településen – köztük Gödöllőn is – leállhat a szemétszállítás október 26-ától.
A megkeresésre sajtóértesülések szerint nem érkezett válasz, ezáltal megnőtt a valószínűsége, hogy a cég megkezdi a katasztrófavédelem és az önkormányzatok kiértesítését a szolgáltatás leállításáról. Az is elhangzott, hogy a meglévő üzemanyag-készlet egy ideig elegendő lehet az óvodákban, iskolákban és egészségügyi intézményekben képződő hulladék elszállítására. Gyenes szerint a Zöld Híd rendszerből közel 2,5 milliárd forintos nagyságrendű fejlesztési forrás került ki, és havonta mintegy130 millió forinttal kapnak kevesebbet, mint kellene.

A cseppet sem kellemes jelenség téma volt a csütörtöki Kormányinfón is, ahol Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter – amint az a kormany.hu oldalon is megjelent – úgy fogalmazott: nem engednek az üzleti érdekű zsarolásoknak, ezért nem engednek a rezsicsökkentésből, és ha kell, akár a katasztrófavédelem is képes átvenni a szolgáltatás biztosítását, de nem ez a cél. A szükséges konszolidációhoz a kormány forrást is biztosít, illetve egy létrejövő bizottság – amelynek Balla György fideszes országgyűlési képviselő, továbbá az Innovációs és Technológiai Minisztérium, a Pénzügyminisztérium, az Emberi Erőforrások Minisztériuma, valamint a Miniszterelnökség képviselője lesz a tagja – egy héten belül jelentést tesz a hulladékgazdálkodás állapotáról. Gulyás megjegyezte, hogy jelentős, részben rossz gazdálkodásból eredő tartozások halmozódtak fel, ezeket most mérik fel, de a nagyságrend több tízmilliárdos.

Október 26-án, a délutáni órákban a Zöld Híd Program közösségi oldalán az alábbi tájékoztató jelent meg:



Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online