Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Gödöllői vállalkozások is fejleszthetik eszközparkjukat

2018-09-29 10:42:43

Pest megyében 224 kis- és középvállalkozás nyert el összesen mintegy 6,2 milliárd forintot eszközparkja bővítésére. A kormány Pest megye fejlesztését szolgáló programjának második felhívására jelentős volt a túligénylés, így a tárca az eredeti, több mint 4,5 milliárd forintos támogatási keretösszeget 1,6 milliárd forinttal emelte meg, a szakmailag jól előkészített, támogatásra érdemes pályázatok mindegyikének támogatása érdekében, azok várható pozitív gazdaságfejlesztési hatására tekintettel.

A vállalkozások eszközparkjának fejlesztésére irányuló pályázat 2017 decemberében jelent meg, célja a kis- és középvállalkozások fejlődésének, gazdaságban betöltött szerepének, piaci pozíciójának erősítése, munkahelyek megtartását eredményező beruházások támogatása és a helyi gazdaság megerősítése. Az igényelhető legmagasabb támogatási összeg 60 millió forint volt.

A megemelt keretből 224 Pest megyei vállalkozás fejlesztheti eszközparkját annak érdekében, hogy versenyképességét, termelékenységét javíthassa. A beruházások várhatóan több mint 200 új munkahely létrejöttét is elősegítik.
A pályázók köréből öt gödöllői székhelyű vállalkozás járt sikerrel. Közülük kettő az ipari park területén található (VASKUVIK Fémipari Kft. és KORKER Kereskedelmi, Szolgáltató és Termelő Kft.), a további három pedig a város más pontján lelhető fel (ÉPKOMPLEX Építőipari és Szolgáltató Kft., Rét utca - Varga és Fiai Kft., Táncsics Mihály út - GEK Team Kft., Ibolya utca) Forrás: pestmegye.hu


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online