Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Sokszínű programmal vesz részt a Szent István Egyetem a Tudományok fővárosán

2018-09-19 16:52:11

Hogyan működnek az okos rendszerek és a robotok az élelmiszeriparban, valamint a mezőgazdaságban? Hogyan lehet létrehozni egy farmot? Hogyan lesz a termésből mag és a magból növény? Hogyan kóstolunk, és hogyan lehetünk vintelligensek? Többek között ezekre a kérdésekre is választ kaphatnak a Tudományok fővárosa című rendezvény látogatói. A Szent István Egyetem az eddiginél is sokszínűbb programmal csatlakozik a szeptember 23-i tudománynépszerűsítő eseményhez, amit a budapesti, Erzsébet téri Akvárium Klubban rendeznek meg.


A tudományos ismeretterjesztés és életpálya népszerűsítése céljából életre hívott rendezvényen a Szent István Egyetem standján a látogatók érdekes technológiai újításokkal, számos innovációval és érdekességgel ismerkedhetnek meg, miközben kipróbálhatják magukat agrár-, élelmiszer-, gépészmérnökként, vagy éppen tájépítészként. Íme, a programkínálat:

Robot játszóház

Tudod, hogyan működnek az okos rendszerek és a robotok az élelmiszeriparban, valamint a mezőgazdaságban? Vajon milyen egy ipari mini-robot installáció? Gyere és próbáld ki Te is élesben egy robot irányítását!

Rejtélyes könyv
Szereted a fejtörőket? Készen állsz egy kiszabadulós kalandra? Fedezd fel hazánk és a Szarvasi Arborétum madár- és növényvilágát, hogy kiszabadulhass egy rejtélyes könyvből!

Növényfigyelő szenzorok és műholdak a modern kertészetben
Érdekelnek a műholdak? Tudtad, hogy azok többek között a mezőgazdaság fontos adatgyűjtő eszközei is? Információt szolgáltatnak a termés minőségéről, mennyiségéről és még számos tulajdonságáról. A technológiát ráadásul ma már megtaláljuk a drónokon, traktorokon és kézi eszközökön is, így a jövő kertészei és kertészetei sem nélkülözhetik ezt a fantasztikus technológiát.

Létesíts farmot!
Interaktív játékunkban felfedezheted, hogyan kell kialakítani egy farmot, mire kell figyelned a növények és állatok kiválasztásánál. Természetesen a farm létesítésén túl vár rád a gazdaság fenntartása is!

A természet mikroszkopikus alkotásai
Kik laknak a pocsolyavizekben? Az érdeklődők változatos pollenszemeket és spórákat tanulmányozhatnak fénymikroszkópok segítségével, és megismerhetik a „pocsolyalakókat” is.

Mi lesz a magból?

Hogyan lesz a termésből mag és a magból növény? Interaktív játékunkban lehántjuk a magról a héját. Megtudhatod, hogyan fejlődik ki a magból az egészséges növény, hogy megy végbe a látványos fejlődés, hogyan kell előkészíteni a földet és a földkeveréket, de fény derül még számos más „kulisszatitokra” is.

Kártevők nyomában

Mit takar valójában a növényvédelem a kertészetben? A látogatók megismerkedhetnek a kertészeti kultúrákban előforduló kártevő csoportokkal, fajokkal.

Vintelligencia teszt
Hogyan kóstolunk? Hogyan ízlelünk?  Megnézzük, mennyire vagy vintelligens? Ki tudod-e választani a kakukktojást? Felismered-e a különböző aroma- és illatjegyeket? A látogatók betekinthetnek a kóstolás rejtelmeibe – vizes oldatok segítségével.

Interaktív városzöldítő és tájmodellezés
Rendezd be a tájat! Tedd zölddé környezeted! Mindenkit vár interaktív játékunk a terepasztalokon.

Kalandozz az agrárium izgalmas világában!
Gondoltad volna, hogy a high-tech informatika már most olyannyira elválaszthatatlan a mezőgazdaságtól, mint megannyi más szakterülettől? Ismerd meg a modern, digitális és innovatív agrár-szektort, fedezd fel a benne rejlő karrierlehetőségeket! Tudj meg többet az agrár-innovációkról és kerülj képbe a képzési és továbbtanulási lehetőségekről!

A rendezvényen bemutatkozik a Hello Modern Agrárium projekt is, ami a Szent István Egyetem, a Kaposvári Egyetem és a Szegedi Egyetem konzorciumában valósul meg.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online