Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Strandröplabda ob-döntő: gödöllői részarany női fronton

2018-08-12 13:51:26

Idén hat női és négy olyan férfi páros volt a legjobb 16-16 kettőst felvonultató mezőnyben, amely képviselhette a Penta-Gödöllői RC igencsak sikeres szakmai műhelyét az országos strandröplabda bajnokság budakalászi Lupa-tónál megrendezett döntőjében. Az augusztus 11-én és 12-én lezajlott viadalon a hölgyeknél a legfőbb kérdés az volt, hogy a képen jobbra látható Lutter Eszter – 2014, 2015, 2016 és 2017 után – megszerzi-e sorrendben ötödik bajnoki címét, ezúttal a korábban (2011 és 2012) kétszeres aranyérmes, jelenleg a kaposváriak kötelékéhez tartozó Szombathelyi Szandrával (képen balra) az oldalán.

Az előcsatározásokból – Lutterék mellett – a tisztán gödöllői Dénesi Brigitta, Győri Panna páros, a Dénesi Dalma (Strandröplabdázásért SE), Kiss Viktória (Gödöllői RC) duó, valamint a gödöllői lakcímmel és sportági kötődéssel rendelkező, ám az idény elején az Óbudai Strandröplabda SC-hez igazolt Háfra Dominika, Szabó Dorottya kettős jutott a legjobb négy közé. A finálé – nem mindennapi izgalmak közepette, és Szabó Dorka ápolása után – Lutterék minimális különbségű sikerével zárult.
A férfiaknál egyedül a Berkes Zoltán (Hajdúnánás), Soós Izsák (Gödöllői RC) párosért szoríthattak a helyi szakosztály rajongói az elődöntőben, majd a két, viszonylag szoros szettben elvesztett bronzderbin.

A gödöllői érdekeltségű duók eredményei a bajnoki döntő végjátékában:

Nők
Elődöntők
:
Lutter Eszter, Szombathelyi Szandra – Dénesi Dalma, Kiss Viktória 2-0
Háfra Dominika, Szabó Dorottya – Dénesi Brigitta, Győri Panna 2-1
3. helyért

Dénesi Dalma, Kiss Viktória – Dénesi Brigitta, Győri Panna 2-1
Döntő

Lutter Eszter, Szombathelyi Szandra – Háfra Dominika, Szabó Dorottya 2-1

Férfiak
Elődöntő

Hajós Artúr, Stréli Bence (Strandröplabdázásért SE) – Berkes Zoltán, Soós Izsák 2-0
3. helyért

Berkes Zoltán, Soós Izsák – Benkő Balázs, Oláh Botond (Strandröplabdázásért SE) 0-2


Gödöllő arany- és bronzérmek az utánpótlás bajnoki döntőkben
Az augusztus 6-ával kezdődő héten nem csak a felnőttek rivalizáltak a Lupa-tónál, hanem az utánpótlás korosztályok bajnoki címei is gazdára találtak. A Penta-Gödöllői RC fiataljai közül a Kristóf Dóra, Ligárt Anna alkotta kettős aranyérmet nyert az U14-esek mezőnyében, Bútor Anna pedig – Czeilinger Adriennel, az SRSE versenyzőjével párban – bronzérmes lett.
A Kristóf-Ligárt duó az U16-os korcsoportban a dobogó harmadik fokára állhatott fel. Bajnoki sikerükkel a lányok arra „kényszerítették” Karádi Zoltán szakosztályvezetőt, hogy beváltsa fogadalmát, és megmártózzon a Lupa-tóban. Fotók forrása: facebook


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online