Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Tovább javulhat a Gödöllőt is érintő hulladékgazdálkodási rendszer színvonala

2018-03-24 11:36:51

Az Észak - Kelet Pest és Nógrád Megyei Regionális Hulladékgazdálkodási és Környezetvédelmi Önkormányzati Társulás 1.199 999.988 forint vissza nem térítendő támogatást nyert a Széchenyi 2020 program keretében. Az 1.330.000.000 forint összköltségű fejlesztés tovább tökéletesíti az elmúlt évek eredményes beruházásait, új környezetbarát hulladékgyűjtési és -kezelési rendszert megvalósítva – olvasható a szervezet hírportálunkhoz eljuttatott sajtóközleményében.

A korábbi fejlesztéseknek köszönhetően, európai szintű hulladékgazdálkodást vezettek be a térségben, az érintett önkormányzatok – köztük a gödöllői – segítségével. A jelenlegi beruházás ezt egészíti ki, megvalósulásával teljesül az Országos Hulladékgazdálkodási Közszolgáltatási Terv előkezelésre, hasznosításra vonatkozó előírása is. Fejlesztik a térségben található két hulladékkezelő központot valamint a hulladék gyűjtését és szállítását ellátó infrastruktúrát is.
A támogatás révén tovább emelkedik a régió hulladékgazdálkodásának színvonala, és óvják a törékeny környezeti egyensúlyt.


A gyűjtés és szállítás hatékonyságát növelő beruházás

Két tömörítőlapos, összkerékhajtású munkagép áll szolgálatba, valamint hét, új, tömörítőlapos munkagépet is beszereznek.
A szelektíven gyűjtött és lomhulladék kezelését támogató beszerzések

Egy új anyagmozgató gép a szelektíven gyűjtött hulladék kezelését, egy bálafogóval felszerelt targonca a szelektív hulladék mozgatását végzi a kerepesi központban.
A vegyes hulladék előkezelésére irányuló fejlesztés

Egy 8-10 tonna/óra kapacitású RDF-et, azaz, hulladékból nyert tüzelőanyagot aprító gépet szerelnek fel a nógrádmarcali központban.
A maradék hulladék ártalmatlanítását elősegítő beruházás

A Kerepes, Ökörtelek-völgyben működő deponáló bővítésének 3. üteme valósulhat meg.


Stúdióbeszélgetések Gödöllő és környező települések sportolóival

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online