Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Ötszettes gödöllői röplabdás győzelem, ingadozó játékkal

2018-03-10 19:43:33

NB I. Liga, alapszakasz, 10. forduló:
Penta-Gödöllői RC – Haladás Szombathely 3-2
(-16, 25, -22, 20, 11)

Egyszerű volt a képlet az NB I. Liga alapszakaszának záró fordulójában, hiszen tét nélküli meccset vívott egymás ellen a két csapat. A gödöllői lányok az automatikus elődöntőt érő 2. helynél se jobbak, se rosszabbak nem lehettek, ugyanakkor a Haladás együttesét sem fenyegette veszély, hogy elbukja a 3. helyet.

Bőven lehet írni egy ötszettes ütközetről, ám – ami a játék nívóját illeti – erről a tét nélküli derbiről nem igazán érdemes. Az a mintegy kétórás meccsidő alatt kiderült, hogy hasonló játékerőt képvisel a két alakulat, miként az is nyilvánvalóvá vált, hogy a felek közül az jut messzebbre, amelyik hosszabb ideig tudja prezentálni a stabilabb, nyitásra és nyitásfogadásra épülő alapjátékot. Ez ezen a napon a kék mezes Gödöllőnek sikerült, amely sokszor volt bajban, de a kritikus pillanatokban kijött a slamasztikából. Így volt ez a második játszma végjátékában, amit 23-18-as előnyről kis híján elbuktak Grózer György tanítványai, illetve a záró felvonásban, amit 11-8-as hátrányról fordított a maga javára a Penta-hatos.


Miután az izgalmaktól nem mentes összecsapás végkimenetele egyik csapat számára sem volt sorsdöntő, érdemes megemlíteni legalább két különleges történést. Az egyik Széles Petra nyitássorozata a negyedik szett elején: a gödöllői center 11-0-ig szervált. A másik Grózer György mutatványa: a hazaiak trénere az utolsó játszmában megemelte rá oly’ jellemző fehér baseball sapkáját a játékvezetők egyik döntése előtt. Igaz, a tapssal kísért mozzanatnak volt előzménye, hiszen a sípos emberek többször is felháborodást kiváltó módon döntöttek a mérkőzés folyamán, sajnos, olyankor is, amikor szoros volt az állás.

A Penta-GRC együttese 22 ponttal, 25-13-as szett- és 837-752-es pontaránnyal a 2. helyen zárta az NB I. Liga rájátszását, és bejutott az elődöntőbe, ahol – április 1-jétől – az egyik fél harmadik sikeréig tartó párharcban a Haladás-Palota negyeddöntő győztesével
csatázik.  


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online