Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Másfél ezer feletti nevezés érkezett a gödöllői Nemzetközi Természetfilm Fesztiválra

2018-03-08 11:37:36

Az elmúlt három év sikerén felbuzdulva, 2018-ban negyedszer rendezik meg a Nemzetközi Természetfilm Fesztivált Gödöllőn. A február végi határidőig a világ 104 országából több mint 1.500 nevezés érkezett a rangos, május 25-27. között lezajló seregszemlére.

A Nemzetközi és a Kárpát-medencei Filmszemlére beérkezett nevezéseket elismert filmes és természettudós szakemberekből álló zsűri értékeli, majd döntésük eredményeként április 15-én hozzák nyilvánosságra a versenyprogramba beválogatott filmek listáját. A filmszemlék kategória győzteseit május 26-án, szombaton este, a fesztivál aznapi filmszakmai programjainak zárásaként, ünnepélyes gála keretén belül hirdetik ki, valamint átadják a díjakat és a fesztivál támogatóinak különdíjait. A fesztivál fődíját, az Európa Kék szalagja díjat 2018-ban – immár hagyományosan – a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa támogatja 1 millió forint értékben.

A gödöllői Királyi Kastélyban zajló filmvetítések mellett szemléletformáló szabadtéri programokkal is várják május utolsó hétvégéjén a közönséget: idén itt mutatkoznak be először az alábbi képsorokon látható Trash Art Magyarország hulladékszobrok, lesz természetfotó kiállítás, nemzeti parki és erdészeti programok, 24 órás fajtaleltár, madárgyűrűzés, őshonos állatbemutató, esténként pedig könnyűzenei koncertek várják az érdeklődőket.
Akik nem tudnak Gödöllőre ellátogatni, ők május 25-27. között – hazánk 20 nagyvárosában – felkereshetik a fesztivál társrendezvényét, az Országos Természet- és Környezetvédelmi Filmnapokat - adták hírül a gödöllői Nemzetközi Természetfilm Fesztivál és az Országos Filmnapok szervezői a www.godollofilmfest.com oldalon.



Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online