Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Gödöllői srác lett az ország legjobb serdülő ötpróbázója

2018-03-05 10:23:05

Március első hétvégéjén három különböző helyszínen zajlottak le az atlétikai versenyek: egyet fedett pályán rendeztek, kettőt pedig szabadtéren. A megmérettetéseken érdekeltek voltak a Gödöllői EAC sportolói is.

A budapesti BOK csarnokban rendezték meg az idei utolsó fedett pályás országos bajnokságot, ahol a legfiatalabb U16 és U14-es korosztályok küzdöttek a többpróba érmekért, helyezésekért. A serdülő (U16) fiúknál a kétnapos ötpróba versenyen kimagaslóan szerepelt Soos Levente, aki mind az öt számban egyéni csúcsot felállítva (60 méter gát 8.51 mp, távolugrás 585 cm, súlylökés 11,09 méter, magasugrás 192 cm, 1000 méter 2:59.62 perc), az elmúlt évek legmagasabb pontszámával (3362 pont) lett fölényesen országos bajnok.  Levente a fotón edzőjével, Kovács Zoltánnal látható, az eredményhirdetés után.


A szombathelyi dobócentrum volt a helyszíne Magyarország – nem éppen ideális időjárási viszonyok között lezajlott – junior és ifjúsági téli dobó-bajnokságát, ahol az egyetlen gödöllői induló, a magyar válogatott kerettag Eszenyi Napsugár kiváló utolsó dobásával (33,40 méter, egyéni csúcs), mindössze 6 centiméterrel elmaradva a másodiktól, feldobta magát a dobogóra az ifjúsági diszkoszvetésben. Edzője Máté Alpár.

A Gödöllői Királyi Kastély parkjában rendezte meg a Magyar Atlétikai Szövetség megbízásából a Gödöllői EAC a Mezei Liga 4. fordulóját, egybekötve régiós (észak- és közép-magyarországi) SPORT XXI gyermek mezei futóversenyekkel. Ez azt jelentette, hogy a legkisebbektől (U11), a felnőtt profi futókig az összes korosztály képviseltette magát az egész napos, több száz nevezővel lezajlott futógálán. Óriási elismerés illeti a GEAC edzői kollektíváját, amely a télies időjárási viszonyok ellenére sikeresen karbantartotta a másfél kilométeres hosszúságú futókört, így a versenyt a körülményekhez képest kiváló pályán és ideális időjárás mellett bonyolították le.

Nagy hazai siker született az U13 csapatversenyben (1500 méter), ahol a Szűcs Anna, Halászy Tamara, Kriszt Sarolta, Benke Alexandra, Fazakas Soma, Szabó Levente, Grünwald Tamás, Lippai Csaba összetételű GEAC „A” csapat hozta el a hőn áhított aranyérmet a Csepel és a Salgótarján előtt. Ugyanitt egyéniben Szűcs Anna, az U11-es korosztályban pedig Lőkös Laura ezüstérmes lett.
Ugyancsak okot adott a hazai örömre a serdülő mezei liga fiú versenye (4500 méter), ahol Szőke-Kiss Jácint (képen 111-es rajtszámmal) tökéletes futással szerezte meg a bronzérmet, míg a lányoknál (3000 méter) Viha Borbála 6., Belényesi Hanna 7. lett, csak az évjáratukat tekintve pedig 1. és 2. Edzők: Gadanecz György, Körmendy Katalin, Kovács Gábor és Kovács Zoltán.


Az eseménnyel kapcsolatosan dr. Kriszt Balázs szakosztályvezető kihangsúlyozta, hogy óriási hála és köszönet illeti meg a szponzorokat és a segítőket. Közülük kiemelten a Gödöllői Királyi Kastély Kft-t, Gödöllő Város Önkormányzatát, a Kastélykert (Martinovics) Óvodát, a Gödöllő Coop Zrt-t, a Kalória Kft-t, a Wessling Hungary Kft-t, az Agruniver Holding Kft-t, a Naturaqua Kft-nek és a Seqomics Kft-t.  


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online