Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Megvalósult és leendő középület-fejlesztések Gödöllőn

2018-01-28 17:19:22

Január 25-e minden bizonnyal jeles dátumként vonul be a gödöllői oktatás és kultúra mindennapjaiba. Ezen a napon nemrégiben megvalósult, illetve leendő fejlesztésekről szóló kedvező hírek láttak napvilágot.

A kormányzati honlapon megjelentek szerint négy éven keresztül összesen 9,7 milliárd forintos támogatást nyújt a kormány a 2020-ban fennállásának 900. évfordulóját ünneplő premontrei rendnek. Ezt Soltész Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (EMMI) egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára jelentette be egy gödöllői sajtótájékoztatón, amin részt vett Balogh P. Piusz, a Gödöllői Premontrei Perjelség kormányzó perjele is.
Megtudtuk, hogy a szóban forgó összegből iskolákat újítanak fel Gödöllőn és Keszthelyen, Zsámbékon fejlesztik az ott élő nővérek környezetét, Csornán idősotthont építenek, Türjén renoválják a késő román kori templomot, Nagyváradon pedig a premontrei templom felújításához járul hozzá a kormány.

Az eseményen Vécsey László, a térség Fidesz-KDNP-s országgyűlési képviselője elmondta, hogy a megítélt összegből Gödöllőn összesen 2,58 milliárd forintot használnak fel, ebből 1,7 milliárd forintot a templomra és a közösségi térre fordítanak, 525 millió forintot az oktatási intézmények fejlesztésére, míg 350 millió forintot a gödöllői iskola körül található és a premontrei rendhez visszakerülő terület rendezésére.


A fenti bejelentéssel szinte egyidőben ünnepélyes körülmények közepette lezárták azokat a beruházásokat, amik két gödöllői középület, a Petőfi Sándor Általános Iskola, valamint a Művészetek Háza Gödöllő Kulturális és Konferencia Központ energetikai felújítását szolgálták. Az önkormányzat 250 millió forintos, száz százalékos intenzitású, vissza nem térítendő támogatást nyert el a tavaly áprilisban kezdődött és az idei év elején befejeződött munkálatok elvégeztetésére a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Környezeti és Energia Operatív Program Irányító Hatóságától.
A pályázat megvalósítását követően a projektben érintett iskola tanulói és dolgozói, valamint a kulturális központba érkező vendégek – az energetikai korszerűsítésnek köszönhetően – korszerűbb, gazdaságosabban működtethető intézményben tanulhatnak, oktathatnak, szórakozhatnak. A fejlesztés után jelentősen csökken az épületek energiafelhasználása, ami hozzájárul az intézmények fenntartási költségeinek optimalizálásához – olvasható a SCHÖKO BAU Kft. által szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményben.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online