Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Szilágyi Áron állította meg Gémesi Csanádot az elődöntőben

2017-11-25 16:21:56

Idén november 24-26. között rendezik az országos vívóbajnokságot a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban. A sportág honi élmezőnyének megmérettetésén a Gödöllői EAC pengeforgatói is pástra léptek. Elsősorban a férfi kardozóktól lehetett jó eredményt várni, de az egyéniben a 21. helyen zárt Zászkaliczky Piroska jóvoltából a női tőrözők között is volt gödöllői induló.

A férfi kardozók egyéni küzdelmének 92 vívó – köztük 9 gödöllői – vágott neki, a legjobb 32 közé hat (Gémesi Csanád, Gémesi Huba, Morvai
Ákos, Markolt Dániel, Gémesi Bence és Valkai Ferenc) GEAC-os sportoló jutott. Innen folyamatosan fogyatkoztak városunk vívói: a top 16 között a három Gémesi és Valkai Ferenc volt érdekelt, majd a negyeddöntőben már csak Gémesi Csanád és Huba állhattak pástra, ráadásul, egymás ellen kellett vívniuk az elődöntőért, ahová 15-6 arányú sikerével Csanád került. Ezzel az is eldőlt, hogy Gémesi Huba a 8., Valkai Ferenc a 12., míg Gémesi Bence a 16. helyet szerezte meg.
A fináléért a kétszeres olimpia bajnok Szilágyi Áron (Vasas) volt a gödöllői fiú ellenfele. Az asszót 15-12-es tusaránnyal Szilágyi nyerte, így – akárcsak tavaly – Gémesi Csanád idén is bronzérmes lett az országos bajnokság férfi kardozóinak egyéni küzdelmében.

A 2017-es vívóbajnokság november 26-án, vasárnap a csatversenyekkel folytatódik és zárul. Az elmúlt években ezüstérmes Gödöllői EAC kardozói várhatón két formációval vesznek részt a megmérettetésen. Forrás: hunfencing.hu


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online