Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Önkormányzati bérhajlékot utaltak ki a gödöllői piaccég új igazgatójának

2017-11-01 17:10:13

A gödöllői önkormányzat prominensei tizennégy és fél évvel ezelőtt adták át a Deák Ferenc téren (Szent János és Lumniczer Sándor utcák találkozása) épített 43 darab bérlakást. A szociális alapon megállapított bérleti díjnál magasabb, a piaci áraknál viszont alacsonyabb, úgynevezett, önköltség-elvű lakbérek vonzóvá tették a hajlékokat a gödöllőiek számára, akik szép számmal jelentkeztek a beköltözésre. Mivel a kereslet lényegesen meghaladta a kínálatot, a gondosan kidolgozott kritériumokat figyelembe vevő előválogatás után, az esetek többségében sorsolás döntött arról, hogy kik használhatják az elvileg átmeneti lakhatási megoldásnak szánt ingatlanokat.

Az utóbbi években annyiban feltétlenül változott a helyzet, hogy az önkormányzat – a jegyző előterjesztése alapján – olyan személyeknek is kiutalt Deák téri lakásokat, akik közfeladatot ellátó munkakörük miatt lettek albérlők. Legutóbb október 19-én hozott ilyen határozatott a gödöllői képviselőtestület, egyszerre kettőt is.

A szeptember második felében a Gödöllői Piac Kft. ügyvezető igazgatójának megválasztott Fekete Zoltán egy 59 négyzetméteres lakásba költözhet be, aminek lakbére mintegy 40 ezer forintra rúg havonta. A direktor végleges lakhatásának megoldásáig, vagy egy plusz egy évig használhatja a kéglit.
Varga Gyöngyi, a Gödöllői Egyesített Palotakert Bölcsőde vezetője budapesti albérletéből jár ki Gödöllőre dolgozni, ezért munkaviszonya időtartamára munkaköri bérlakás kijelölését kérte az önkormányzattól. A városatyák a kívánalomnak eleget tettek, így a bölcsődevezető egy 45 négyzetméteres Deák téri lakásba teheti át lakhelyét, amiért havi szinte csaknem 30 ezer forintot kell fizetnie lakbérként, és feltétel bekövetkeztéig, de legfeljebb öt évig tartózkodhat ott.

Kovács Barnabás (MSZP) azon kérdésére, hogy milyen a sorsolás útján kiadott és a kijelöléssel hasznosított lakások aránya a Deák téren, Gémesi György polgármester és dr. Nánási Éva címzetes főjegyző némi gondolkodás után azt válaszolták: az utóbbi verzió rátája a mostani döntéssel együtt is alulmúlja a 10 százalékot.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online