Vissza normál nézetbe Nyomtatás

A plus size felső határán is öltözhetünk divatosan

2017-09-29 16:58:50

Komoly változáson ment keresztül a divatipar az elmúlt években, ma már teljesen természetes, ha valaki telten is ugyanolyan igényesen, trend követően akar öltözködni, mint a normál alkatúak. Sőt, a legmenőbb modellek ma már a plus size alkatúak, és minden márka igyekszik a teltebb vásárlókat is meghódítani. Köztük a gödöllői hölgyeket is.

Az igazi plus size nők még mindig kissé teltebbek
Persze, azért a divatipar szokásához híven egy kicsit csal, szépíti a valóságot, így a reklámokban, divatfotókon látható manökenek a nagy méretekkel rendelkezőknek egy kis csoportjához, a homokóra alkatúakhoz tartoznak. Telt kebel, széles csípő és karcsú derék jellemzi őket.
Jelenleg ez a legirigyeltebb forma; ám ez is jóval természetesebb, mint – például – a hatvanas vagy a kilencvenes évekre jellemző anorexiás modell típus.

A változást az olyan nőies domborulatokkal rendelkező hírességek hozták el, mint Jennifer Lopez, Beyonce, majd Kim Kardashian, akiknek köszönhetően a tervezők által kreált mesterséges női ideál képe összeütközött a valósággal.
A tervezők ugyanis vékony, magas lányokra szeretnek tervezni, mióta világ a világ, mivel rajtuk áll legjobban a ruha: úgy, mint egy vállfán. A valóság pedig az, hogy a férfiak – minden bizonnyal, a gödöllőiek közül is többen – szeretik a nagyfenekű nőket, valamint a telt nők szépek.

Végül a divatiparnak kellett irányt, és célközönséget is változtatnia. Emellett a divatbloggerek is megmutatták – többnyire saját példájukon –, hogy lehet telten, nagy méretekkel is csajosnak, kellemes jelenségnek megmaradni.


A haute couture még mindig csak 36-ig számol el
Köszönhetően mindennek, ma már nem kell second hand boltból öltözködniük a telteknek, fantasztikus választék érhető el a 42-es méret feletti hölgyek számára is. Érdemes a kimondottan nagy méretűeket megcélzó online üzletekben körülnézni, ahol kompromisszumok nélkül vásárolhatunk divatos termékeket bármilyen méretben.

A plus size kapcsán gyakori vita: mit is jelent ez, milyen méretekre terjed ki?
A divatbemutatókon gyakorlatilag alig látunk 36-os méretű lányokat; az elvárás a 30-34-es ruhaméret. A legátlagosabb felnőtt női testalkat valójában a 38-as és 40-es környékén található.
Ha pedig azt figyelembe vesszük, hogy a felmérések szerint az átlagos melltartóméretek nagyobbak, mint mondjuk tíz éve, egyértelmű, hogy a nők egyre magasabbak és „nagyobbak”. (Lassan a pici méreteket viselők kerülnek hátrányba - bár ők még mindig öltözködhetnek a gyerekosztályról.)

Aránylag könnyű 44-es, 46-os méretig szép ruhadarabokat találni, efölött aki még teltebb, az már egy kicsit szűkösebb választékkal kell, hogy szembesüljön. De szerencsére a specializált online webáruházakban – mint amilyen a Sheego –, az „extra plus size” hölgyek is találhatnak kedvükre való darabokat egészen 50-es méretig. Az online kereskedések még 58-as és 60-as méretig is kínálnak divatos termékeket.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online